Peppi Pitkätossun satuhahmon on luonut kirjailija Astrid Lindgren 1940-luvun alussa. Peppi on pikkutyttö mutta ei mikään tavallinen pikkutyttö. Hän on erittäin voimakas, itse asiassa maailman vahvin. Hänen koko nimensä on Peppilotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu Efraimintytär Pitkätossu. Peppi asuu Huvikumpu-nimisessä talossa. Samassa talossa asuvat myös Pepin apina Herra Tossavainen ja hevonen Pikku-Ukko. Pepin äiti on enkelinä taivaassa ja isä on merirosvo. Peppi Pitkätossu valittiin vuonna 2014 sanomalehti Dagens Nyheterin yleisöäänestyksessä Ruotsin tärkeimmäksi kulttuuri-ilmiöksi. Peppi Pitkätossusta on tehty elokuvia, myös piirroselokuvia sekä näytelmiä.

Tänään menimme Corinnen ja Rianan kanssa katsomaan Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä esitettävää Milko Lehdon ohjaamaa Peppi Pitkätossu -musiikkinäytelmää, jonka ensi-ilta oli tämän vuoden tammikuun 15. päivänä. Yleisön joukossa oli lapsiperheitä, eri-ikäisiä lapsia sekä myös aikuisia ilman lapsia.

Peppi Pitkätossun tarina on pääpiirteissään tuttu; Peppi muuttaa Huvikumpuun, sosiaaliviraston tantat ovat sitä mieltä, että pienet lapset eivät voi asua yksinään ja että Peppi pitää sijoittaa lastenkotiin, Peppi ystävystyy naapurissa asuvien Tommin ja Annikan kanssa, hän käy koulussa mutta päättääkin sitten olla jatkamatta koulunkäyntiä, hän voittaa sirkuksen Vahvan Aadolfin, hän myös löylyttää rosvoja ja poliiseja ja hän valehtelee koko ajan. Pepin isä tulee laivalla hakemaan Peppiä, mutta vaikka Peppi on kovasti ikävöinyt isäänsä, ei lähtö isän mukaan olekaan itsestäänselvää, kun hänen uudet ystävänsä Tommi ja Annika jäisivät kaipaamaan häntä. Kaupunginteatterin esitys on viihdyttävä ja vauhdikas. Lavasteet ovat hienot, näyttelijöiden vaatteet ovat upeita ja värikkäitä, musiikki on kaunista, nelihenkinen orkesteri on taitava ja kolmetoista ammattimaista näyttelijää ja tanssijaa antavat kaikkensa.

Helsingin Kaupunginteatterin teatteritalo valmistui vuonna 1967. Henrik Ibsenin näytelmä Peer Gynt oli avajaisnäytäntönä uuden talon suurella näyttämöllä ja sen ensi-ilta oli lokakuussa 1967. Silloin järjestettiin Järvenpään Yhteiskoulusta matka katsomaan Peer Gynt -esitystä ja minäkin olin ensimmäistä kertaa Kaupunginteatterissa. Helsingin Kaupunginteatterin peruskorjaus alkaa tämän vuoden kesäkuun alussa. Remontin on määrä valmistua vuoden 2017 alussa. Remontin aikana Kaupunginteatterin esityksiä nähdään korvaavissa tiloissa eri puolilla Helsinkiä.

Helmikuun lopulla taltioitu esitys Tero Saarinen - Jean Sibelius: Kullervo oli katsottavissa Yle Areenalta kuukauden ajan ja aivan viime tipassa sain sen katsotuksi ja kuunnelluksi. Kullervo-sävelruno on Jean Sibeliuksen orkesterille, mieskuorolle, sopraanolle ja baritonille säveltämä teos ja se kantaesitettiin vuonna 1892. Se kertoo kalevalaisen Kullervon elämästä ja kuolemasta. Koreografi Tero Saarinen oli tehnyt koreografian Kansallisoopperassa esitettyyn Kullervo-tanssiteokseen. Teoksen esittivät Oopperan orkesteri, oopperan kuoron miehet Helsingin Filharmonisen kuoron miehillä täydennettynä, tanssijat, sopraano Johanna Rusanen-Kartano sekä baritoni Ville Rusanen. Kapellimestarina oli Jukka-Pekka Saraste. Esitys sai suuret suosionosoitukset ja se varmaankin oli paikan päällä nähtynä vaikuttava esitys. Tietokoneelta katsottuna ja kuunneltuna se kuitenkin jäi hieman vaisuksi. Vaisu vaikutelma saattoi myös johtua siitä, että olin aika väsynyt, kun katsoin esityksen.