P1120905.JPG

Osa Rustam Qbicin muraaliteoksesta Nikkilässä.

Perjantaina 22.9. vietettiin Sipoon nimipäivää. Vanhin tunnettu asiakirja, jossa Sipoo mainitaan, on päivätty 22.9.1352. Samalla juhlittiin sitä, että kunnan väkiluku ylitti alkuvuodesta 20 000 asukkaan rajan. Ravintola Hilden Helmessa Nikkilässä oli tarjolla kahvia ja Sipoon nimikkoleivosta. Me emme osallistuneet tähän perjantain tapahtumaan, mutta lauantaina kävimme katsomassa muraalitaiteilija Rustam Qbicin jo osittain maalaamaa muraaliteosta, jonka hän maalaa nikkiläläisen talon seiniin. Teoksesta tulee Suomen ensimmäinen muraaliteos, joka peittää kokonaisen rakennuksen. Se on osa UPEA17-taidefestivaalia, johon liittyen maalataan tänä vuonna yli 20 pysyvää muraaliteosta sekä muuta kaupunkitaidetta kolmessatoista eri suomalaiskaupungissa.

 

P1120935 (2).JPG

Halosenniemi.

Pekka Halosen syntymäpäivää vietettiin lauantaina 23.9. Halosenniemessä, jolloin siellä oli tarjolla kakkukahvit ja museoon oli vapaa pääsy. Kävimme juomassa kahvit ja katsoimme taidenäyttelyn. Väkeä oli paikalla niin paljon, että parkkipaikka oli tupaten täynnä ja autoja oli myös tien varsilla. Myös museossa oli paikoitellen ahdasta. Emme jääneet seuraamaan Halosenniemen yleisöopastusta, koska olemme sen jo useaan otteeseen kuulleet.

 

P1120982.JPG

Teatterimies Juha Hurme ja kontrabasisti Antti Lötjönen.

Halosenniemestä ajoimme takaisin Nikkilään lounaalle ravintola Masala Indian Cuisineen, jossa ruoka oli hyvää ja palvelu ystävällistä. Lounaan jälkeen Antti lähti kotiin ja minä menin Artborg 35:een Nikkilän sairaalan alueelle, jossa jatkui Sipoon Äänet -kitarafestivaali, vuorossa oli Ääniä Nikkilästä -tapahtuma, joka oli saanut innoituksensa Nikkilän sairaalan alueen tunnelmasta ja menneisyydestä. Tapahtuman ohjelmaa ei kerrottu etukäteen, mutta sen sanottiin sisältävän musiikkia ja otteita kirjallisuudesta "monipuolisesti ja yllättävästi". Matkanjohtajana toimi teatterimies ja kirjailija Juha Hurme, joka luki kirjallisuusotteet muun muasta Miguel de Cervantesin Don Quijotesta, Nikolai Gogolin Mielipuolen päiväkirjasta sekä Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä. Musiikkina tapahtumassa kuultiin muun muassa kaksi Robert Schumannin viulusonaattia ja kantaesityksenä Olli Kortekankaan sävellys sopraanolle ja kitaralle. Tapahtuman aikana esityspaikka vaihtui Nikkilän sairaalan alueella muutaman kerran. Esiintyjinä Juha Hurmeen lisäksi olivat sopraano Tuuli Lindeberg, kitaristi Petri Kumela, pianisti Emil Holmström, viulisti Eriikka Maalismaa ja kontrabasisti Antti Lötjönen. Tapahtuma oli kiinnostava ja monipuolinen.

Illalla katsoimme kotona vielä Netflixistä pari jaksoa Muotitalo Velvetiä, jonka neljä tuotantokautta olemme pian katsoneet loppuun. Nämä draamasarjat voisivat olla vähän lyhyempiä, ettei niiden katsomiseen menisi niin paljon aikaa. Niitä kun katsoo muutaman jakson, niin sen jälkeen niitä on vaikea jättää kesken.