DSC05500b.jpg

Tässä valmistuu äiti Teresan peiton lappu, joita olen neulonut jo aika moneen peittoon. Niiden neulominen on hauskaa televisiota katsoessa, mutta niiden kokoaminen peitoksi tuntuu niin hankalalta, että en ole vielä siihen saanut ryhdytyksi. Miesten viestihiihtoa katsoessa valmistui taas melkein yksi lappu.

Suomen miesten 4 x 10 kilometrin viestijoukkue sijoittui Falunissa kahdeksanneksi, joten ei siitä sen enempää. Aamulla satoi, mutta sää oli lämmin. Aamupäivällä, kun sää oli poutaantunut, Kaija tuli meille ja lähdimme kävelylenkille. Kävelimme tunnin verran, ensin Lake Worthin suuntaan ja sitten takaisin päin ja keskustelimme paikallisista tapahtumista, muun muassa surullisesta Haaga-Helian opiskelijan hukkumisonnettomuudesta Miamissa kaksi viikkoa sitten. Opiskelija oli työviisumilla Yhdysvalloissa, ja hän oli Miamissa suorittamassa opintoihinsa kuuluvaa työharjoittelua.

Movies in Lake Worth -elokuvateatterissa esitetään mukavia elokuvia ja se näyttää olevan hyvin suosittu. Tänään kävimme siellä katsomassa viime vuoden joulukuussa ensi-iltaan tulleen elokuvan Six Dance Lessons In Six Weeks (Kuusi tanssituntia kuudessa viikossa). Tänään yhdeltä iltapäivällä alkaneessa näytöksessä sali oli reilusti yli puolillaan katsojia ja lippuluukullakin oli jonoa. Koska popcornit eli maissinjyvät on tutkimuksissa todettu terveellisiksi, mekin ostimme niitä mukaan esitykseen.

Six Dance Lessons In Six Weeks kertoo vanhasta leskirouvasta Lilystä, joka palkkaa itselleen nuoren tanssiopettajan Michaelin paikallisesta tanssikoulusta. Michael käy Lilyn kaupunkiasunnossa opettamassa Lilylle kerran viikossa kuuden viikon ajan tanssia: swingiä, tangoa, valssia, foxtrotia, cha-chata ja modernia tanssia. Lily osaa kyllä tanssia, ja hän kaipaakin enemmän seuraa kuin tanssiopetusta. Opetuksen alussa Lily ja Michael eivät oikein tunnu löytävän yhteistä säveltä millään alueella ja useampaan otteeseen Lily lopettaa tanssitunnit. Ajan myötä he kuitenkin rupeavat luottamaan toisiinsa ja kertovat toisilleen hyvinkin henkilökohtaisia asioita itsestään ja elämästään. Heidän välilleen kehkeytyy läheinen ystävyys.

Elokuvan pääosan esittäjät vanha rouva Gena Rowlands ja nuori ja komea Cheyenne Jackson ovat hurmaavia rooleissaan. Vaikka elokuvan tarina ei olekaan suuri eikä maailmoja mullistava, se on kaunis ja liikuttava tarina eri-ikäisten ihmisten välisestä ystävyydestä. Elokuvan tapahtumapaikka St. Petersburg Floridan länsirannikolla on kaunis kaupunki ja sen hiekkarannat ovat upeita. Siellä emme ole vielä käyneet, mutta jossain vaiheessa olisi kiva nähdä sekin kaupunki.

Tässä jälleen kolme kirjainsarjaa, joista järjestämällä kirjaimet uudelleen löytyy kolme linnun nimeä. Tehtävä on  Ristikko-Mestari-lehdestä 1/2013, laatija Kaarina Luukkonen.

RAKKO LÄPI

OPASKALAT

URAPINNAT