Sää oli päivällä lämmin ja aurinko paistoi niin, että tarkenin juoda iltapäiväkahvit ulkona etelänpuoleisella terassilla. Siinä kahvia juodessa katselin perennapenkkejä ja totesi, että perennojen viimekesäiset kuivettuneet varret pitäisi leikata, koska uutta kasvua alkaa jo ilmestyä. Nyt menee kuitenkin viikon verran ennen kuin ehdin niihin puuhiin. Ehkä silloin viimeisetkin lumikasat ovat sulaneet pihasta. Tänään pakkasin taas matkalaukun ja huomenna varhain aamulla lähden matkalle Sveitsiin. Onkin kiva mennä sinne, kun edellisestä käynnistä on jo melkein kaksi vuotta.

Ylen nettisivuilla kerrotaan, että ”Ilmatieteen laitoksen avaruussään mukaan nyt on käynnissä auringon aiheuttama geomagneettinen myrsky, joka voi aiheuttaa runsaasti revontulia.” Illan televisiouutisissakin kerrottiin, että ensi yönä voidaan Suomessa nähdä revontulia aivan etelärannikkoa myöten ja Ylen nettisivuilla Ilmatieteen laitoksen tutkija Tiera Laitinen arvioi, että nyt saatetaan nähdä tämän talven hienoimmat revontulet.

Olosuhteet ovat tänään otollisia revontulien näkemiselle, koska sää on selkeä ja taivas pilvetön. Yhdeksän jälkeen sammutin talosta kaikki valot, laitoin lämmintä päälle ja menin pihalle seisoskelemaan ja katselemaan, näkyisikö siellä mitään poikkeuksellista. Yksin seisominen pimeällä pihalla ei ole kovin hauskaa, erityisesti jos taivaalla ei tähtiä lukuunottamatta näy mitään erikoista. Välillä tulin sisälle joksikin aikaa, mutta sitten taas palasin pihalle. Vasta vähän ennen kymmentä revontulia alkoi näkyä, ei kuitenkaan vielä kovin voimakkaina. Katselin niitä jonkin aikaa, mutta kun alkoi tulla vähän viileäkin, lähdin sisälle. Vuosia sitten olemme Antin kanssa nähneet täällä erittäin komeat revontulet mutta vain yhden kerran.

Tässä taas kolme sanaa, joista löytyy järjestämällä kirjaimet uudelleen kolme lintua. Nämä nimet ovat samasta Ristikko-Mestari-lehdestä 1/2013 kuin aikaisemmatkin nimet ja nämäkin on laatinut Kaarina Luukkonen.

LAKIPAINE

LISÄÄ SAKKA

KESKISOOLO