Wismarissa aamu oli aurinkoinen vaikkakin viileä. Aamiaisen jälkeen tein vielä kierroksen Wismarin vanhankaupungin nähtävyyksille. Antti jäi siksi ajaksi hotellihuoneeseen lukemaan. Wismarin suurella keskusaukiolla oli markkinat, ja tarjolla oli kaikkea mahdollista ruokatavaroista vaatteisiin. Tutustuin lähemmin ruokatarjontaan. Valkoinen parsa näytti todella kauniilta ja mehukkaalta, oli varmaan edellisenä iltana poimittua. Ykkösluokan parsa maksoi kahdeksan euroa kilolta ja kakkosluokan parsa vajaat neljä euroa. Vihreää parsaa oli vain yhdellä kauppiaalla ja se oli euron kalliimpaa kuin ykkösluokan parsa. Saksassa kasvatetut mansikat ja perunat olivat myös hyvännäköisiä. Eilen ostin kaupasta mansikkarasian ja ne mansikat olivat virheettömiä ja makeita.

Yhdentoista aikaan lähdimme ajamaan Schweriniin, jonne oli matkaa vain 31 kilometriä. Tie oli kuitenkin jostain syystä katkaistu matkan varrelta, ja jouduimme ajamaan kiertotietä, mikä teki matkaan lisää kymmenisen kilometriä. Schwerinissä ajoimme suoraan hotellillemme Hotel am Hauptbahnhofiin, joka nimensä mukaisesti on päärautatieaseman lähellä. Hotelli on pieni ja idyllinen, sitä pitää bulgarialainen perhe. Joka paikassa on tosi siistiä ja vaikka ensi vaikutelmamme oli hieman varauksellinen, kun parkkipaikkakaan ei ole aivan hotellin vieressä, paikka on osoittautunut oikein miellyttäväksi ja sen emäntä on tosi mukava.

DSC06323.JPG

Hotel am Hauptbahnhof.

Hotellista lähdimme Schwerinin turistitoimistoon hankkimaan tietoa kaupungin nähtävyyksistä ja tapahtumista. Kuten jo Wismarissa saimme todeta, paikalliset turistitoimistot eivät ole mitenkään kovin laadukkaita palvelultaan ja kielitaidoltaan, mutta saahan niistä ainakin esitteitä, joihin perehtymällä voi itse suunnitella ohjelmansa.

DSC06249.JPG

Schwerinin torin reunalla on värikkäitä rakennuksia.

Me päätimme tehdä iltapäivällä kaksikerrosbussilla tunnin mittaisen kaupunkikiertoajelun, joka käsitti Schwerinin ja lähiympäristön ja sen jälkeen oli helpompi jatkaa kaupunkiin tutustumista. Illalla söimme hotellin ravintolassa tyypilliset bulgarialaiset ruoka-annokset ”Satschit”. Annoksista toisessa oli kanaa ja toisessa possua ja molemmissa oli lisäksi vihanneksia ja juustogratinointi. Annokset oli kuumennettu uunissa ja ne tuotiin tarjolle uunipannuissa. Ruoka oli hyvää eikä yhtään liian tukevaa, koska annoksissa oli niin paljon vihanneksia.

DSC06320.JPG

Ennen illallista otimme hotellin ravintolassa isot tuopilliset tummaa olutta.