DSC06886.JPG

Vihdoinkin pian pari vuotta tekeillä ollut kuvakirja tärkeimmistä elämäni kuvista ja tapahtumista valmistui eilen. Siinä on kaikkiaan 132 sivua, kuvia ja tekstiä ja nyt kun Ifolorilla on 20 % alennus kuvakirjoista, päätin punnertaa sen valmiiksi.

Kävin eilen vielä tarkistamassa mustikoiden kukintaa ja kyllä ne kukkivat tosi runsaasti. Kimalaisiakin näkyi lentelevän, joten siltä osin asia on kunnossa. Kävin myös Hangelby-järvellä kävelemässä ja siellä oli useita telkkäpoikueita. Niissä emotelkkä ui aina edellä ja poikaset tulivat kiltisti perässä. Useimmissa poikueissa oli viisi, kuusi poikasta eikä kenelläkään emolla näkynyt yhdeksäätoista poikasta. Mitäköhän niille meidän pönttömme telkänpoikasille on tapahtunut ja kuinkakohan monta niistä on selvinnyt järvelle asti?

DSC06873.JPG

Mustikka kukkii.

Tänään vietin päivän Corinnen ja Rianan kanssa. Aika kului nopeasti ja meillä oli mukavaa. Kävimme syömässä lounaan Hanna-Mariassa, joka on 27 vuotta Vanhassa Porvoossa toiminut ruokapaikka ja yksi Porvoon suosituimmista lounasravintoloista. Ravintola tarjoaa suomalaista kotiruokaa, jota mekin söimme; minä söin lohikeiton ja tytöt lihapullia ja perunamuusia. Ravintolan sisätiloihin mahtuu kerrallaan noin seitsemänkymmentä ruokailijaa ja paikka oli aivan täynnä. Japanilaisia turisteja oli bussilastillinen lounaalla Hanna-Mariassa, ja ilmeisesti ruoka maistui heille, kun suurin osa söi lautasensa tyhjäksi. Niin söimme mekin. Porvoossa näytti muutenkin olevan väkeä liikkeellä runsaasti ja muutamia turistibussejakin näkyi Rihkamatorin liepeillä.

Lounaan jälkeen kävimme vuokraamassa FilmTown-leffavuokraamosta Risto Räppääjä ja liukas Lennart -elokuvan (2014). Lisäksi ostimme karkkia ja sipsejä. Elokuvassa Rauha-tädin kanssa asuvalta Ristolta puuttuu miehen malli ja lehti-ilmoituksella haetaan Ristolle isähahmoa. Ristosta ajatus on tosi huono, niin myös naapurissa asuvasta Lennartista, joka on ihastunut Rauhaan. Erilaisia isähahmoja tulee esittäytymään, mutta sopivaa ei oikein löydy. Lennartkin osallistuu tähän operaatioon monessa eri roolissa.

Risto Räppääjä ja liukas Lennart on hauska ja hyväntuulinen elokuva ja sopii hyvin myös isovanhempien katsottavaksi. Risto Räppääjän ja hänen ystävänsä Nelli Nuudelipään esittäjät ovat erinomaisia lapsinäyttelijöitä, luonnollisia ja ilmeikkäitä. Minttu Mustakallio ja Vesa Vierikko ovat sympaattisia Rauha-tätinä ja Lennartina. Elokuvan on ohjannut Timo Koivusalo.

Elokuvan jälkeen pelattiin korttipelejä. Sää oli viileä ja tuulinen. Iltapäivällä alkoi myös sataa. Nyt on jo kesäkuu, joten se saisi kyllä näkyä säätilassakin.