DSC06940.JPG

Alppiruusu kukkii lammen rannassa savusaunan lähellä.

Ruisleivän juuri oli sopivasti hapantunut kahden vuorokauden aikana, joten alustin leipätaikinan ja leivoin ruispatukoita. Innostuin sen lisäksi vielä tekemään pullataikinan ja leipomaan rahka- ja omena-puolukkapiirakkaa vierasvaraksi pakastimeen.

Tänään syötiin lounas siivotulla lasitetulla terassilla ja katseltiin, kuinka tuuli lennätti omenankukan terälehtiä ympäriinsä. Kirsikankukat, joita meidän kirsikkapuissamme on tänä vuonna runsaasti sitä vastoin pysyivät vielä tiukasti paikoillaan. Joimme terassilla myös iltapäiväkahvit omena-puolukkapiirakan kanssa ja söimme illallisen.

Netti-Ilta-Sanomista näin artikkelin: ”Katso, millainen sää oli kun synnyit” ja minä katsoin. Sinä päivänä, kun minä synnyin maaliskuussa Ilmajoella, pakkasta oli -6,4 astetta, satoi lunta ja lumen syvyys oli 60 senttiä.

Nurmikko oli taas kasvanut pitkäksi, ja se piti leikata. Iltapäivällä oli niin lämmintä, että ulkona tarkeni paitahihasillaan, mikä on ollut aika harvinaista tähän mennessä tämän kevään ja alkukesän aikana. Meidän nurmikkoplänttimme alkaa olla aikalailla sammaloitunut ja siinä kasvaa erilaisia niittykasveja, joten lähivuosina saattaa olla, ettei sitä enää tarvitse leikatakaan vaan sen voi antaa olla luonnonvaraisena. Tavoitteena onkin ollut, ettei meidän kalliotontillamme tarvitsisi leikata nurmikkoa.

Tämän päivän Sipoon Sanomissa kerrottiin, että Söderkullan kartano saa uuden vuokralaisen ja että kartano säilyy jatkossakin tilausravintola- ja juhlakäytössä. Uudella vuokralaisella, joka pyörittää tällä hetkellä Kalkkirannan Kievari -ravintolaa, on paljon suunnitelmia Söderkullan kartanon toiminnan laajentamiseksi ravintolatoiminnan lisäksi myös muun muassa musiikki-, teatteri- ja kuvataidealueelle. Kuulostaa kiinnostavalta ja sopii toivoa, että uusi vuokralainen saa kartanon menestymään, kun aikaisemmat eivät ole siinä onnistuneet.

Meidän perhekuntamme kävi joululounaalla Söderkullan kartanossa viime vuoden joulukuussa, ja kun olimme varanneet ajan ryhmällemme lounastamme varten varsinaisen joululounasajan juuri päätyttyä, saimme tyytyä siihen, mitä meitä aikaisemmin käyneiltä lounastajilta oli jäänyt jäljelle. Muun muassa tyhjentyneiden tarjoiluastioiden tilalle tuotiin vasta pyynnöstä uusia eikä astioitakaan ollut koko joukolle riittävästi. Hieman jäi ikävä maku lounastarjoilusta, kun meidät kuitenkin oli toivotettu tervetulleiksi kartanoon myöhäiselle lounaalle. Hauskaa meillä oli kuitenkin siitä huolimatta. Annoin lounaan jälkeen palautetta kartanon isännälle, mutta mitään vastausta en koskaan saanut.

DSC06923.JPG

Puolukka kukkii.