Palm Beach Postin mukaan Lantanan kaupunki laajenee lännen suuntaan. Suunnitelmien mukaan Lantanaan liitetään alueita nykyisen rajan länsipuolelta. Toistaiseksi viimeinen liitos tapahtui vuonna 2012, jolloin lepokodin alue, joka aikaisemmin kuului Lake Worthiin, liitettiin Lantanaan. Yhteisöjen ja asukkaiden kiinnostus päästä asumaan Lantanan puolelle johtuu muun muassa siitä, että täällä on paremmat poliisipalvelut ja oma kirjasto. Täällä asuvat saavat myös ostaa pysäköintiluvan, joka on voimassa koko kaupungissa, myös Lantanan rannassa ja Lantanan pormestarin David Stewartin mukaan pienen kaupungin viranomaisten toiminta koetaan miellyttävämpänä kuin suurten kaupunkien.

Suomessa on Ilmatieteen laitoksen mukaan mitattu kaikkien aikojen ennätys marraskuulle, kun tänään klo 13.30 Ahvenanmaalla Jomalassa mitattiin lämpötilaksi 13,3 astetta. Aiempi ennätys 13,0 vuodelta 1999 oli mitattu myös Jomalassa. Muuallakin Suomessa on ollut ajankohtaan nähden hyvin lämmintä, muun muassa Porvoossa 12,8 astetta ja meille myös tutussa paikassa Kauhajoella 12,7 astetta. Syynä lämpöaaltoon on Föhn-virtaus, joka puhaltaa lämmintä ilmaa Suomeen Norjan vuoristojen yli. Myös Floridassa lämpötilat ovat olleet ennätyksellisen korkeita, jopa yli 90 astetta eli yli 32 Celcius-astetta.

Viime viikolla Iltalehdessä oli artikkeli, jossa  Yhdysvalloissa kymmenen vuotta asunut suomalaismies kertoi poliisin mielivallasta USA:ssa otsikolla ”Luottamus täysi nolla”. Mies oli huolissaan, koska Floridassa poliisi voi ampua ihmisen, jos kokee tämän uhkana (stand your ground). Suomalaismies oli ottanut yhteyttä Iltalehteen Corey Jonesin ampumistapauksen jälkeen. Siviilipukuinen poliisi ampui Jonesin kuoliaaksi, kun Jonesin auto oli hajonnut ja hän oli pysähtynyt tien varteen täällä Palm Beach Gardensissa Floridassa. Suomalaismiehen mielestä ehdottomasti huonoimmat asiat Yhdysvalloissa ovat poliisi ja oikeusjärjestelmä.

Iltalehden artikkelissa kerrotaan, että lokakuun 26. päivään mennessä poliisi on tappanut Yhdysvalloissa tänä vuonna jo 979 ihmistä. The Guardian -lehden tilaston mukaan poliisin Yhdysvalloissa ampumista ihmisistä suhteellisesti suurin osa on mustaihoisia. Suomalaismies pitää Yhdysvaltain poliisia korruptoituneena. Kun joku poliiseista toimii väärin, muut poliisit suojelevat tätä ja peittelevät tarvittaessa rikoksen jälkiä. Myös yksittäisistä tuomareista osa on ollut poliisin puolella kiistanalaisissa tilanteissa.

Yhdysvalloissa tapetaan vuosittain noin 35 poliisia työssään. Yhdysvalloissa on noin 780 000 liittovaltion poliisia ja paikallispoliisia. Poliisikoulutus kestää Yhdysvalloissa keskimäärin 18 viikkoa ja sitä seuraava kenttäkoulutus noin kahdeksan viikkoa, eli poliisin kelpoisuuden saa puolessa vuodessa. Suomessa poliisikoulutus kestää vähintään 2,5 vuotta ja tutkintouudistuksen jälkeen noin kolme vuotta. Koulutukseen pääsyyn on Suomessa tiukka seula.

Kävimme tänään The Good Feet Storessa hankkimassa muotoillut kengänpohjalliset meille molemmille. Ne olivat kalliit, mutta niiden avulla kävelemisen pitäisi muuttua mukavammaksi. Kävelin tänään aamulla juoksumatolla sillä aikaa, kun Antti oli uimassa ja menen varmaan huomennakin, jotta voin testata uusia pohjallisia.