DSC01686.JPG

DSC01730.JPG

Kun paikallinen seminole-intiaaniyhteisö sai uuden päällikön, tämä halusi rakentaa Jupiterin majakan puistoon kuvassa näkyvän avoseinäisen intiaanirakennuksen (chikee), jonka katto on tehty palmun lehvistä.

Kotimatkalla Merritt Islandilta poikkesimme Jupiteriin katsomaan Jupiter Inlet Lighth -majakkaa. Jupiterin majakka on rakennettu vuonna 1860 hiekkadyynin päälle. Se on erittäin kaunis ja hyväkuntoinen ja edelleen toiminnassa. Olimme ajatelleet vain piipahtaa majakalle ja katsella sitä ulkoa päin, mutta majakan lisäksi sen läheisyydessä on museo, myymälä sekä uudisraivaajan talo 1800-luvun lopulta, joten aikaa siellä vierähti yli kaksi tuntia.

Majakalle vietiin vierailijoita ryhmittäin. Meidän oppaana toimi erittäin mukava eläkkeellä oleva rouva, joka kertoi matkalla majakalle alueen ja majakan rakentamisen sekä paikalla aikanaan asuneiden seminole-intiaanien historiasta. Kun majakka oli rakennettu, sen viereen rakennettiin majakanvartijan talo. Talon yhteyteen rakennettiin suuri tiilinen vesisäiliö, koska talon asukkaat joutuivat lähiseudun vihamielisten intiaanien takia joskus pysymään useita päiviä sisällä talossa, ja tällä turvattiin asukkaiden vedensaanti.

Majakan huipulle pääsi kiipeämään ja sinne vei 105 porrasta. Huipulla olevalla näköalatasanteella meitä odotteli vanha herrasmies, joka kertoi lisää lähiseudun ja majakan historiasta. Ylhäältä oli komeat näkymät majakan ympäristöön. Majakkavierailun jälkeen oppaamme vei meidät vuonna 1892 rakennetulle uudisraivaajaperheen talolle, jossa meitä oli odottamassa iäkäs opasrouva.

Oppaamme kertoi Tindallin uudisraivaajaperheestä, johon kuului vanhempien lisäksi yhdeksän lasta. Perheen isä George Washington Tindall vaurastui maanviljelijänä Georgiassa, mutta kun hänen terveytensä heikkeni, hän päätti muuttaa perheineen lämpimämpään ilmastoon ja tuli Floridaan. Matka kesti neljä kuukautta ja se tehtiin kahdella vankkurilla, joista toista veti kaksi muulia ja toista hevonen. Kun perheen talo oli saatu rakennetuksi, sen pihalle istutettiin trooppisia hedelmäpuita ja ananaskasveja. Pihalla kasvaa edelleen muun muassa ananas- ja banaanikasveja. Taloa on siirretty kaksi kertaa ja nykyiselle paikalleen majakan puistoon se siirrettiin vuonna 2007.

Museokierroksen ja majakan historiasta kertovan filmiesityksen jälkeen lähdimme ajamaan kotiin, jonne oli matkaa vielä noin viisikymmentä kilometriä. Jupiterin majakka on kiinnostava vierailukohde, jossa saa tietoa myös elämästä Floridan itärannikolla yli sata vuotta sitten.