Lauantaina Antin selkä oli edelleen kipeä, joten kun me muut lähdimme käymään Pommardin linnassa, Antti jäi majapaikkaamme lepäilemään. Kiersimme Pommardin linnan rakennuksissa, joissa oli muun muassa museohuone ja taidegalleria. Kävimme myös erittäin hyvin hoidetussa muotopuutarhassa, jossa oli upea lummelampi. Kierroksen lopuksi saimme pääsylippujemme hinnalla maistaa kolmea Pommardin linnan viiniä. Viiniostoksia emme kuitenkaan tehneet, vaikka näitä viinejä olisi lähetetty Suomeen tosi kohtuulliseen hintaan, kahdentoista pullon lähetyskustannukset olisivat olleet noin 65 euroa.

P1050731.JPG

Pommardin linna.

P1050774.JPG

Pommardin linnan lummelammikon lumpeita.

Sunnuntaina ajoimme Pommardista Geneven lentokentälle, josta lensimme Suomeen. Hieman meitä harmitti, kun tulimme Ranskan puolelta moottoritietä Sveitsin rajalle, kun jouduimme ostamaan Sveitsin moottoritietarran, vaikka meillä oli moottoritietä pitkin matkaa lentokentällä enää korkeintaan parikymmentä kilometriä. Tarra maksoi 40 euroa ja sillä olisi saanut ajaa koko vuoden Sveitsin moottoriteillä. Me tarvitsimme sitä kuitenkin vain parinkymmenen minuutin ajan. Onneksi Antti sai tarran myydyksi vuokra-autojen palautuspisteellä. Hän pyysi tarrasta 20 euroa ja se löysi heti ostajan.

Koska Antin selkä oli niin kipeä, ettei hän pystynyt kävelemään pitkiä matkoja, olimme ottaneet hänelle avustetun kuljetuksen Geneven lentoasemalla. Jouduimme odottamaan puolitoista tuntia pienessä, avustettavia täynnä olevassa tilassa kuljetusta seuraavaan paikkaan, josta meidät kuljetettiin nostoautolle ja sillä edelleen lentokoneen viereen. Koska konetta ei ollut ajettu tuubiin, vaan se oli jäänyt kentälle, nostolava-auto nosti meidät sille lentokoneen ovelle, josta ruoka- ja muut kärryt nostetaan koneeseen. Lentomatka sujui mukavasti ja kotona olimme hieman puolenyön jälkeen.