P1060305.JPG

Lähdimme lauantaisista Juhan ja Maijun häistä kotiin hyvissä ajoin, koska sunnuntaina meillä oli aikainen lähtö kohti Juvaa ja Savonlinnaa. Matkalla Savonlinnaan pysähdyimme Juvalle Rapion Myllyn Myllyteatteriin, jossa tänä kesänä esitetään Mummonmökki-nimistä näytelmää. Näytelmän käsikirjoituksen on tehnyt Reijo Honkonen ja sen on ohjannut Eeva Eloranta. Näytelmä kertoo mummonmökistä, joka on jäänyt tyhjilleen, kun sen asukas on joutunut hoidettavaksi terveyskeskuksen vuodeosastolle. Mummon aikuiset lapset, tytär ja poika, odottavat mummon kuolemaa. He kumpikin ovat velkaantuneet pahoin ja suunnittelevat, että äitinsä kuoltua he myisivät mökin ja saamillaan rahoilla saisivat taloutensa kuntoon. Äiti osoittautuu kuitenkin sitkeähenkiseksi eivätkä lapset juonillaan saa häntä hengiltä.

Olemme käyneet aikaisemminkin katsomassa Rapion Myllyteatterin kesäteatteriesityksiä ja nähneet siellä ihan mukavia esityksiä. Tämänkertainen näytelmä ei kuitenkaan ollut erityisen kiinnostava. Siinä pyrittiin käsittelemään vakavaa aihetta hauskasti, mutta siinä ei oikein onnistuttu. Tunnetut näyttelijät, muun muassa Eeva Eloranta ja Hannele Lauri eivät saaneet esitykseen näytelmän sisältöön sopivaa henkeä.

Juvalta jatkoimme matkaa Lomamokkilaan, jossa olemme asuneet Savonlinnan Oopperajuhlien aikaan jo monena vuonna. Lomamokkila on erittäin hyvin hoidettu maatilamajoitusta tarjoava tila, jonka isäntäväki on erittäin miellyttävä ja vieraistaan huolehtiva. Tällä kerralla olimme varanneet majoituksen Lomamokkilasta neljäksi yöksi. Koska meillä ei ollut sunnuntai-illaksi muuta ohjelmaa, varasimme rantasaunan tunniksi ja kävimme saunomassa. Samalla lämmitimme illalliseksi makkarat alumiinifoliossa saunan kiukaalla.

P1060319.JPG

Maanantaiaamuna olimme sopineet tapaavamme Kirstin ja Martin Lomamokkilan aamiaisella. He olivat asuneet Lomamokkilassa jo usean päivän ajan ja käyneet katsomassa oopperoita ja konsertin. He olivat nyt lähdössä kotiin, mutta onneksi ehdimme tavata ennen heidän lähtöään. Me lähdimme Antin kanssa aamupäivällä Savonlinnaan, jossa kävimme katselemassa torielämää. Menimme lounaalle Kalastajan Koju -ravintolaan, jonka uusitulla veden päälle rakennetulla terassilla söimme muikkuannokset, minä otin auramuikut eli aurajuustolla maustetut muikut, ja Antti otti muikkuja dippikastikkeen kanssa. Muikut olivat tosi tuoreita ja maukkaita ja veden ääressä oli mukava istua, kun sääkin oli juuri sopiva ulkona syömiseen, puolipilvinen ja lämmin mutta ei kuuma.

Iltapäiväksi meidät oli kutsuttu ystäviemme Pekan ja Walterin luokse. Heidän kanssaan vierähti monta tuntia nopeasti ja hauskasti. Kävin pariin otteeseen jatkamassa pysäköintiaikaakin, kun olimme pysäköineet automme lyhytaikaiselle pysäköintipaikalle. Kahvin kanssa saamamme suklaakakku oli tosi maukasta ja mehukasta.