Parasta Lomamokkilan aamiaisessa on joka aamu tarjolla oleva erinomaisen maukas, yön yli uunissa kypsynyt ohrapuuro. Aamiaisen ja aamun lukuhetken jälkeen lähdimme Punkaharjulle, jossa menimme Antin erityiseen suosikkikohteeseen Suomen Metsämuseo Lustoon. Lusto on tuttu paikka aikaisemmilta käynneiltä, mutta siellä on lisäksi vuosittain vaihtuvia näyttelyitä, tänä vuonna muun muassa näyttely Maaseudun Tulevaisuus: Sata vuotta - sata kuvaa. Luston Hiljaisuuden huone on tila, johon on heijastettu järvenrantamaisema. Huone on ihanan rauhallinen paikka, ainoat äänet ovat kuvassa lentävien ja uivien lintujen ja kalojen äänet.

P1060336 (3).JPG

Suomen Metsämuseo Lusto.

Hotelli Punkaharju on avattu tauon jälkeen uudelleen tämän vuoden kesäkuussa ja olimme kuulleet kehuja sen ravintolasta. Niinpä menimme sinne lounaalle Luston käynnin jälkeen. Emme olleet varanneet pöytää etukäteen ja jouduimme odottamaan jonkin aikaa ennen kuin pääsimme syömään. Lounaaseen kuului keitto, buffet-pöydän tarjoomukset sekä jälkiruoka ja kahvi. Lisäksi halutessaan sai tilata pääruoan, vaihtoehtoina kala-, liha- ja kasvisruoka. Me söimme palsternakkakeiton, joka oli tosi maukas sekä buffet-pöydän ruokia. Niiden jälkeen vatsa olikin riittävän täynnä, joten otimme vain mustikkapiirakkaa ja kahvia. Buffet-pöydässä oli  muun muassa savustettuja muikkuja, särkimoussea, Hauhalan hanhipateeta ja hanhen sydäntä, savustettua porsaan kylkeä, salaattia ja villiyrttejä, tomaatti-rucolasalaattia, peruna-kantarellisalaattia ja sienisalaattia. Kaikki raaka-aineet olivat erittäin laadukkaita ja tuoreita. Lounaan hinta, 28 euroa ilman pääruokaa, tuntui hieman korkealta.

Illaksi varasimme Lomamokkilan rantasaunan kahdeksi tunniksi, koska sunnuntaina varaamamme tunnin aika oli tuntunut turhan lyhyeltä. Kaksituntinen vierähti nopeasti, ja sää oli vielä illallakin sopivan lämmin eivätkä hyttysetkään kiusanneet, kun istuimme saunan terassilla.

P1060369.JPG

Sorsat olivat varanneet Lomamokkilan rantasaunan terassin.