20171117_142358.jpg

 

Perjantaina menin Rianaa vastaan koululle. Riana kertoi, että hän menee lauantaina Jarkon ja yhden luokkatoverinsa kanssa Hartwall-Areenalle katsomaan Marcus ja Martinus -popduoa, jossa esiintyvät 15-vuotiaat norjalaiset kaksospojat Marcus ja Martinus. Kävimme ostamassa kirjakaupasta kirjan, joka kertoo näiden erittäin suosittujen poikien tarinan.

Kävimme Rianan kanssa kahvilla ja mehulla Tee- ja kahvihuone Helmessä Vanhassa Porvoossa, minkä jälkeen menimme Näsin Kartanon galleriaan tutustumaan keskiviikkona avautuneeseen Jukka Rintala - juhlan kimallus -näyttelyyn. Esillä oli muotitaiteilija Jukka Rintalan suunnittelemia upeita juhlapukuja sekä akvarelleja grafiikkateoksia ja sisustustuotteita. Näyttelytilat olivat kauniita ja niiden tunnelma oli jouluinen. Ihastuttava näyttely!

 

P1140110.JPG

 

Lauantaina sain Hennan kaverikseni Porvoossa Albert Edelferltin koululla järjestettyyn Helmat heiluen -hyväntekeväisyys-muotinäytökseen. Näytöksessä museolehtori Hannele Tenhovuori esitteli mielenkiintoisella tavalla naisen elämää ja muotia eri vuosikymmeniltä. Näytöksen malleina oli eri-ikäisiä ja -kokoisia naisia. 1960- ja 1970-luvun muotia oli erityisen hauska katsoa, kun sen ajan vaatteet tuntuivat niin tutuilta, muun muassa crimplenemekot ja erilaiset kukka- ja pallokuosit. Näytöksessä esiteltiin myös Marimekon ja Muoti-Aitta Jaakkolan tämän syksyn muotia. Suomalaisia lauluja tilaisuudessa esitti Porvoon Naislaulajat -kuoro, ja kahviakin saatiin sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia.

Illalla katsoimme Antin kanssa Indiana Jones ja viimeinen ristiretki -elokuvan (1989), joka on järjestyksessä kolmas Indiana Jones -elokuva. Tämänkin elokuvan ainakin minä olin nähnyt jo joskus vuosia sitten, mutta näissä Indiana Jones -elokuvissa liikutaan niin upeissa ja kiinnostavissa maisemissa, tässäkin elokuvassa muun muassa Venetsiassa Italiassa, Iskenderunissa Turkissa ja Petran kalliokaupungissa Jordaniassa, että  niitä voi katsoa uudelleenkin. Indiana Jones -elokuvasta toiseen toistuvat suuret määrät käärmeitä ja rottia kylläkin inhottavat. Elokuvan pääosissa esiintyivät Harrison Ford sekä hänen isäänsä esittänyt Sean Connery.