P1170656.JPG

August Eklöfin puistossa Porvoossa.

Viime viikon perjantaina tallensin Rianan kanssa hänen valokuviaan ja videopätkiään älypuhelimelta sekä kameralta ulkoiselle kovalevylle. Erityisesti videopätkät, jotka Riana oli tallentanut norjalaisen popduon Marcuksen & Martinuksen konsertissa Helsingin Kaisaniemen puistossa veivät niin paljon tilaa älypuhelimen muistista, että ne piti siirtää sieltä ulkoiseen muistiin.

Perjantaina söimme lounaaksi kaksi nippua Turun torilta keskiviikkona ostettuja valkoisia parsoja, joita myytiin siellä erittäin edullisesti, 60 sentillä nippu, vaikka ne olivat aivan hyviä ja napakoita. Ilmeisesti niitä oli hankittu turhan suuri määrä myyntiin eikä haluttu, että ne jäävät myyntitiskeille nahistumaan. Söimme parsat ilmakuivatun kinkun, kananmunien ja majoneesin kanssa.

Illalla Antti savusti sammen, niitä oli ollut myynnissä lähikaupassamme Söderkullan K-Supermarketissa. Sampia kasvatetaan Varkaudessa Pohjois-Savossa sammen mädin eli kaviaarin takia. Kaviaari on erittäin kallista, joten on ihan ymmärrettävää, että sammet myydään niin, että mäti on niistä otettu talteen. Sampi on alkeellinen luukala, jossa ei ole varsinaisia ruotoja. Sen liha on vähärasvaista, tiivistä ja maukasta. Varkaudessa sammet syövät niille erityisesti valmistettua rehua, joka koostuu kalajauhosta ja kasviproteiineista. Siksi sammen liha on maukasta. Savustettuna sampi oli erittäin herkullista.

Sunnuntaina kävin Paippisissa leipomassa; teimme kantarellipiirakkaa, omena-puolukkapiirakkaa, kahvikakkua ja piimäkakkua. Kun leivonnaiset oli paistettu, paistoimme uunissa vielä pellillisen hampurilaispihvejä.

Maanantaina Ritva ja Pena tarjosivat kiitokseksi kuvakirjan teostani Antille ja minulle lounaan Ravintola Wanhassa Myllyssä Herttoniemessä. Muut söivät lankkupihvin, minä otin paistettua siikaa, uusia perunoita, parsaa ja sitruuna-voikastiketta. Annos oli erittäin maukas. Lounaan jälkeen nautimme vielä Ritvan ja Penan kotona jäätelöä kahvin kanssa.

Tiistaina alkoi ennen puoltapäivää sataa, ensin ihan hiljakseen mutta koko ajan yltyen. Olin juuri silloin kampaajalla Söderkullan keskustassa. Maria-Liisa ja Jukka olivat käyneet Porvoossa ja kotimatkalla he poikkesivat Söderkullaan ja menimme yhdessä lounaalle Willa Söderiin, jossa Anttikin liittyi joukkoomme. Matka Willa Söderin parkkipaikalta sisälle ravintolaan ei ollut kovinkaan pitkä, mutta siinä tukkakin ehti jo kastua ihan kunnolla, kun vettä satoi silloin kaatamalla. Se ei kyllä yhtään harmittanut, kun sitä sadetta oli saatu jo odottaa monta viikkoa.

Torstaina jatkoimme Rianan kanssa valokuvausprojektiamme Porvoossa. Kävimme kuvaamassa August Eklöfin puistoa, joka on perustettu vuonna 2009 Porvoon valtiopäivien 200-vuotisjuhlan kunniaksi. Porvoon tuomiokirkon kupeessa on Albert Edelfeltin rintakuva, jonka on tehnyt Ville Valgren, ja sen takana on miniatyyripuisto. Kuvasimme Edelfeltin puiston lisäksi myös Porvoon tuomiokirkkoa sisäpuolelta. Sitten olikin jo lounasaika. Jarkko ja Corinne odottelivat meitä Ruokapaikka Hannamariassa, jossa söimme lounaan. Lounaan aikana taivaalle oli ilmestynyt paksu pilvipeitto ja ilmassa oli sateen tuntua, joten päätimme lopettaa valokuvaamisen sen päivän osalta.

 

20180621_123618.jpg

Albert Edelfeltin rintakuva Porvoossa.