DSCN1212 (2).JPG

Alvar Aallon suunnittelema Joonas Kokkosen säveltäjäkoti Villa Kokkonen kesällä 2014.

Viime lauantaina, pyhäinpäivänä, Villa Kokkosessa järjestettiin Syystunnelma-konsertti, johon mekin päätimme lähteä. Villa Kokkosesta on kymmenessä vuodessa tullut meille hyvinkin tuttu paikka, samoin Elinasta ja Antista, jotka tänä vuonna viettävät kymmenvuotisjuhlaa paikan isäntäväkenä. Me olemme viettäneet Villa Kokkosessa eläkkeellelähtöjuhlaamme ja perheemme joulujuhlia, ja konserteissa olemme käyneet useasti näiden vuosien aikana.

Ennen konserttia Villa Kokkosessa oli tarjolla kahvit ja Elinan leipomaa ihanan makuista ja erittäin mehevää omena-suklaakakkua. Konsertin alkaessa aurinko, joka oli juuri laskemassa Tuusulanjärven taakse, valaisi kauniisti Villa Kokkosen ateljeen. Elina oli tehnyt taidokkaat sovitukset lauluihin, jotka Antti lauloi Elinan säestäessä Villa Kokkosen flyygelillä. Ohjelmistossa oli muun muassa Oskar Merikannon säveltämä Muistellessa (teksti J. H. Erkko), Jean Sibeliuksen säveltämä Ristilukki (suomenkielinen teksti Aarni Kouta), Toivo Kuulan säveltämä Syystunnelma (Eino Leinon runo) ja Petri Laaksosen säveltämä, Turkka Malin sanoittama Täällä Pohjantähden alla. Yhdessäkin laulettiin ja laulujen välillä Antti kertoili hänen ja Elinan kymmenestä vuodesta Villa Kokkosessa.

Maarit toi kymmenvuotislahjaksi isäntäväelle kauniin ison kakkulautasen ja Antin lempisuklaata, joiden hän totesi olevan lahja meiltä kaikilta paikalla olevilta. Konsertin päätyttyä yleisö osoitti esiintyjille suosiotaan seisten, ja näin saatiin kuulla pari ylimääräistäkin. Villa Kokkosen kaupasta ostettiin mukaan papukahvia ja Villa Kokkosen nimikkosuklaata.

Ennen konserttia olimme käyneet Järvenpään City-Marketissa tarkoituksena ostaa kotiin vietäväksi sushia, mutta sen verran pitkä oli sushinostajien jono, että päätettiin palata paikalle konsertin jälkeen. Silloinkin jono oli yhtä pitkä, mutta meillä ei ollut kiirettä minnekään. Sushi syötiin kotona illalliseksi.