20191201_172341.jpg

 

Sunnuntaina alkoi joulukuu ja oli ensimmäinen adventtisunnuntai. Aamulla aukaisin Sveitsistä tuomani joulukalenterin ensimmäisen luukun, jossa oli pieni pala suklaata. Jaoin sen Antille ja minulle, joten saimme molemmat pienen palasen.

Olimme sopineet Päivin perheen kanssa, että menemme heidän kanssaan syömään Krapin Joulupöytä -joululounaan Ravintola Krapihoviin. Pääsimme istumaan ravintolassa vakiokamariimme, johon sopivasti mahtuu kuusi henkeä. Joululounas Krapissa on jo niin perinteinen, että istumme suurin piirtein aina samoilla paikoillakin. Ruokalista on aina pitkä ja tarjolla on salaatteja, kylmiä kala- ja liharuokia, kinkkua ja joululaatikoita lisukkeineen sekä jälkiruokia, joulukakkuja ja -pipareita. Ruokia on niin monta eri laatua, että täytyy tarkkaan miettiä, mitä haluaa syödä, muuten uhkaa ähky.

 

20191201_181354.jpg

Söderkulla kirkko.

Sipoon Soinnun joulukonsertti on myös perinteisesti ensimmäisenä adventtina ja tänäkin vuonna kuoro esiintyi ensin Sipoon kirkossa ja sen jälkeen puoli seitsemältä Söderkullan kirkossa. Kuorossa lauloi tällä kertaa viisitoista naista ja yksi mies. Konserttiin kuuluvassa papin puheessa pastori Aija Wist puhui viime vuonna kuorolaulun hyvää tekevästä vaikutuksesta ja kehotti kuorolaulusta kiinnostuneita ilmoittautumaan Sipoon Sointu -kuoroon, mutta ainakaan vielä laulajien lukumäärä ei ollut lisääntynyt.

Kuoron ohjelmisto muuttuu vuosittain, mutta aina konsertti alkaa yhdessä lauletulla Hoosianna-laululla ja aina mukana on myös muutamia yhteislauluja. Vanhoista tutuista joululauluista oli tehty hienoja sovituksia, mikä sai ne kuulostamaan kivalla tavalla uusilta. Aivan uusia lauluja kuoron ohjelmistossa olivat tänä vuonna ainakin Mika Toivasen säveltämä Enkelikello ja Howard Blaken Avaruus (Walking in the Air), jonka kuoro esitti huikean hienosti.

Tanssii Tähtien Kanssa (TTK) -kisa saatiin sunnuntaina päätökseen MTV3-kanavalla. Seurasimme kisaa alusta asti, ja se on ollut viihdyttävä puolitoistatuntinen sunnuntai-illoissa. Tähtioppilaat kehittyivät hurjasti kisan edetessä, voittajasta ei minusta kuitenkaan ollut epäselvyyttä, niin taitavia ja valloittavia Christoffer Strandberg ja tanssinopettaja Jutta Helenius olivat koko kisan ajan.

Illalla lämmin glögi ja piparit maistuivat kynttilänvalossa. Näin saatiin joulun odotus mukavasti käyntiin.