20201107_095942.jpg

Kaunis marraskuinen päivä.

Sienikausi jatkuu suotuisan sään ansiosta edelleen. Lauantaina tein kävelylenkin järvelle ja takaisin tullessa poikkesin keräämässä tonttimme perimmäisestä metsiköstä suppilovahveroita ihan runsaan määrän.

Päivi ja Juuso kutsuivat meidät kotiinsa pikkujoulun viettoon viime lauantaina. Pihaan oli sytytetty kynttilät ja kynttilöitä paloi myös sisällä, joten tunnelma oli kohdillaan. Ruoka oli myös jouluista ja maistuvaa; syötiin kinkkua, lanttu- ja porkkanalaatikkoa, sienisalaattia, uunipunajuuria ja muita herkkuja ja jälkiruoaksi juustokakkua. Sunnuntaina tapasin Edenin vanhempineen lyhyesti, kun he olivat matkalla Askolaan. Tosin Eden nukkui koko tapaamisen ajan.

Ilmeisesesti lauantaisen pikkujoulun innoittamana päätin maanantaiaamuna aloittaa jouluvalmistelut. Kun katsoin olohuoneen ikkunasta pihalle ja näin, miten likaisia ikkunat olivat, päätin pestä ne saman tien. Viime vuosina meidän ikkunat on pesetetty, mutta nyt päätin pitkästä aikaa pestä ne itse. Samalla huolsin orkideat, joista vain kahdessa on tällä hetkellä kukkia, kolmessa on nuppuja ja muut toivon mukaan jossain vaiheessa taas kasvattavat kukkavanan. Upotin ne joksikin ajaksi veteen, niin kuin teen muutaman kerran vuodessa. Yleensä kastelen niitä normaalisti päältäpäin. Kävin myös Suomen Orkideayhdistyksen nettisivuilta lukemassa orkidean hoito-ohjeita.

 

20201109_104600.jpg

Amaryllis vesikasvatuksessa.

Olin myös tilannut kolmenlaisia amarylliksen sipuleita ja sunnuntaina laitoin muutaman niistä vesikasvatukseen ja loput multaan. Niiden kasvua on kiva seurata, ja kuuden viikon päästä eli juuri jouluksi niiden pitäisi kukkia. Yhden sipulin vein Martin-päivälahjaksi, kun kävin Paippisissa nimipäiväkahvilla. Maria-Liisakin oli paikalla, hän tuli muutamaksi päiväksi äidin ja Martin seuraksi. Jouluruusun olen ostanut jo useana vuonna jouluksi, kun se on niin kaunis, mutta koskaan se ei ole meillä oikein viihtynyt, joten tänä vuonna yritän olla hankkimatta sitä.

 

20201110_140429 (2).jpg

Tämä ei ole jouluruusu vaan viimevuotinen äitienpäiväruusu, joka kukkii ulkona terassilla.

Olen aloittanut verenluovutuksen kauan sitten silloisella työpaikallani järjestetyssä tilaisuudessa ja olen käynyt aika säännöllisesti  luovuttamassa. Korona-aikaan verenluovutukseen on pitänyt varata aika ja sähköinen terveyskyselylomake on pitänyt täyttää netissä etukäteen. Tällä viikolla oli Nikkilässä verenluovutus, ja se oli toiseksi viimeinen kerta, kun olen luovutuskelpoinen. Helmi-maaliskuussa on sitten ihan viimeinen kerta, kun voin ikäni puolesta luovuttaa. Muitakin piikityksiä mahtuu viime viikkoon, kun käytiin Antin kanssa ottamassa influenssarokotukset.