Pihan siivous on jatkunut ja se on ulottunut myös tontin metsäisiin osiin, jotka ovat jo suuresti siistiytyneet. Mutta mitä pidemmälle siivous etenee, sitä suurempi on into siivota kerrankin koko tontti. Onneksi omakotitalkkari on ollut kärräysapuna. Selvästi kuntokin on näissä puuhissa kohentunut. Muutaman hellepäivän jälkeen on useina päivinä satanut ja luonto on nyt kaunis, kun puissa on jo isot lehdet, ruoho vihertää ja narsissit, tulppaanit sekä herttavuorenkilvet kukkivat.

 

Janakkalan kirkko.jpg

Paluumatkalla Tampereelta poikettiin Janakkalan kirkolla.

Olen toiminut myös kuljetustehtävissä, kun Antilla oli sydänleikkauksen jälkeinen kontrollikäynti Tampereen sydänsairaalassa eikä hän vielä leikkauksen jälkeen ole saanut ajaa autoa. Olin jo Tampereen matkaa edeltävänä päivänä käynyt hakemassa Brunbergin uudesta tyylikkäästä tehtaanmyymälästä Porvoosta neljä kiloa makeisia, jotka Antti vei sairaalaan kiitokseksi saamastaan hyvästä hoidosta. Viemiset saivat innostuneen vastaanoton.

Kulttuuriharrastukset ovat olleet rajallisia, mutta Ateneumin Repin-näyttelyn etäopastukseen hankin lipun ja katsoin esittelyn, jossa tarjoiltiin "makupaloja Repinin taiteen maailmasta". Venäläinen Ilja Repin on tunnettu erityisesti psykologisen ihmiskuvan ja venäläisen kansankuvauksen mestarina, mikä tuli hyvin esille opastuksessa. Opastus oli kiinnostava, ja oli kiva kuulla maalauksissa kuvatuista tapahtumista ja henkilöistä. Ajatuksissa on kuitenkin käydä myös Ateneumissa katsomassa tämä näyttely.

Kansallisoopperassa alkoi lipunmyynti syyskaudella esitettävään Oopperan kummitus -musikaaliin, ja ostin netistä meille liput uudenvuoden aatonaaton esitykseen. Musikaali on kertaalleen käyty katsomassa Kansallisoopperassa muutama vuosi sitten, mutta sen voi kyllä hyvin katsoa uudemmankin kerran, niin hieno se on. Ja kun Kansallisoopperan tilille oli koronan takia peruutetuista esityksistä, joihin meillä oli liput, palautunut saldoa, niin tuntuu, kuin nämä musikaaliliput eivät olisi maksaneet mitään.

 

Helena pihalla.jpg

Hilkka ja Fransu kävivät moikkaamassa meitä tänään, kun he ajoivat Luumäen kautta Savonrantaan. Minä olin pihatöissä. Hilkka otti kuvan.

Hilkka ja Fransu saapuivat eilen Sveitsistä Suomeen kesän viettoon. Jukka haki heidät kentältä ja toi Paippisiin, jossa äiti, Martti ja minä olimme heitä vastassa. Matkalaisille tarjottiin ruotsalaisia varhaisperunoita sillin ja kylmäsavulohen kanssa. Näin sveitsiläiset pääsivät heti suomalaiseen makumaailmaan. Jälkiruoaksi syötiin Brunbergin mustaherukan makuisia suukkoja, jotka juhlistavat vuonna 1871 perustetun makeistehtaan 150-vuotisjuhlavuotta.

 

P1220550 (3).JPG

Tänään ei ollut kamera mukana ulkona, mutta tämä kuva on otettu kotipihalla pari vuotta sitten, 22.5.2019.

Nämä ovat ne päivät, toukokuun 20. päivän tienoilla, jolloin arktiset vesilinnut muuttavat suurina parvina pääosin puuttomalle tundralle pesimään. Pihalla puuhatessa on useita suuria valkoposkihanhiparvia lentänyt etelästä koillisen suuntaan. Jo paljon ennen kuin linnut tulevat taivaalla näkyviin, kuuluu niiden ääni. Sisällekin niiden ääntely kuuluu, jos ikkuna on auki ja silloin täytyy aina kiiruhtaa pihalle katsomaan niiden ylilentoa.