P1280138 (3).JPG

Metsäkauris katselee, kun minä kuvaan sitä keittiön ikkunasta.

Sipoon YouTube-kanavalla oli eilen torstaina viimeistä päivää katsottavissa ja kuunneltavissa Sipoon Äänet -kitarafestivaalilta 2020 tallennettu Kekkoset & Komsi - Noiduttu rakkaus -konsertti, jossa esiintyivät Kekkonen-kitarakvartetti ja sopraano Anu Komsi. Viime tipassa sain sen katsotuksi ja kyllä kannatti katsoa. Sopraano Anu Komsi on huipputaitava laulaja, ja erityisen hieno oli hänen ja Kekkonen-kvartetin esittämä brasilialaisen Heitor Villa-Lobosin Bachianas Brasileiras nro 5, Ária, Cantilena.

Jos olisin ollut konsertissa Artborg 35:ssä Nikkilässä, josta esitys oli taltioitu, olisin valmistautunut konserttiin paremmin; olisin katsonut, millaista ohjelmistoa on luvassa, olisin myös pukeutunut hieman paremmin kuin nyt, kun villasukat jalassa istuin tietokoneen ääressä ja neuloin Edenille villasukkaa. Papereita, kirjoja, kalentereita, kyniä ja muuta enemmän ja vähemmän tarpeellista lojui tietokonepöydällä ja kyllä ne vähän häiritsivät, ja rupesinkin miettimään pöydän siivoamista kesken konsertin. Kävin myös pankin verkkosivulla tarkistamassa yhden asian ja välillä kävin lukemassa sähköposteja ja kirjaston sivulla katsomassa, milloin varatut kirjat pitäisi noutaa.

Olen kyllä pohtinut sitä ennenkin, että jos katsoo kotona tietokoneelta tallennettua tai striimattua konserttia, näytelmää tai näyttelyopastusta, tietokoneen ympäristön pitäisi olla tyhjä tavaroista. Silloin ei ajatus karkaa kesken esityksen toisarvoisiin asioihin, kuten siivoamiseen. Häiritsevä ajatus siivoamisesta kun ei kuitenkaan johda toimenpiteisiin.

Ylen suuressa vaalikeskustelussa eilen torstai-iltana kohtasivat yhdeksän eduskuntapuolueen puheenjohtajat. Tämä oli tällä erää viimeinen vaalikeskustelu ennen sunnuntain aluevaaleja. Tätä ennen oli nähty jo Helsingin Sanomien ja MTV:n aluevaalitentit. Kiinnostavahan näitä keskusteluja ja väittelyjä on ollut seurata, vaikka vähänhän ne myös ovat olleet toistensa kaltaisia. Vaalikeskustelut ovat kyllä taas vaatineet puolueiden puheenjohtajilta aikamoista turnauskestävyyttä, kun useaan kertaan on täytynyt väitellä samojen ihmisten kanssa samoista asioista. Ja aina pitää yrittää päästä ääneen ja saada puheaikaa, josta kaikki muutkin keskustelijat kilpailevat. Sitten keskustelijoiden onnistumista ja vakuuttavuutta vielä arvioidaan jälkeenpäin.

Tarkistin Ilta-Sanomien koronapandemiaseurannasta Sipoon koronatilanteen; eilisen jälkeen tartuntoja on 74, kahden viikon aikana 735 ja koko koronapandemian aikana 2158 tartuntaa, eli tilanne on mennyt huonompaan suuntaan täälläkin. Eipä paljon viitsi kaupoissakaan käydä ruokakauppaa lukuunottamatta. Tänään kävin asioilla Söderkullassa; hain kirjastosta muutaman kirjan, vein postiin kirjeitä, kävin uudistuneessa K-Supermarketissa, jonka kalatiskissä oli yksi nyljetty made ja sen noin 280 gramman mätipussit, kilohinta oli 12,90 euroa. Kun kaupasta saa mätimateen, mäti tulee halvaksi, sillä erikseen ostettuna sen kilohinta on yli sata euroa. Tänään on Antin syntymäpäivä, ja ostin thaimaalaisravintola Suan Aahaanista meille lounasannokset, Antille tulisempaa ja minulle vähemmän tulista.