Corinne ja Iikka etsivät asuntoa eteläisestä Suomesta ja löysivät rivitaloasunnon Nurmijärven Röykästä, jonne he muuttivat joitakin viikkoja sitten. Asunto on kolmen vuoden ikäisessä rivitalossa, joten se oli muuttovalmis eikä vaatinut remontointia. Joitakin pintamaalauksia he kuitenkin tekivät siellä. Asunnossa oli hyvin tilaa Corinnelle ja Iikalle sekä Wilho-koiralle, joka pääsee myös omalle aidatulle pihalle. Lähimaastoissa on lisäksi hyviä koiranulkoilutusreittejä, joten paikka tuntuu mukavalta ja heille sopivalta.

Jarkko toi tupareihin mukanaan ison kattilallisen kermaista lohikeittoa, johon hän oli itse savustanut lohta. Ja Riana oli leiponut sisarensa juhlaan maistuvan vadelma-kerma-marsipaanikakun, johon hän oli tehnyt marsipaanista kauniin koristeen. Tarjottavat olivat maistuvia ja iltapäivä sujui mukavasti.

Tämä talvi on ollut aika hankala, kun lunta on tullut runsaasti ja useaan otteeseen, ja vielä joudutaan odottamaan monta viikkoa ennen kuin piha on lumeton. Tuli taas mieleen ajatus siitä, että helpommalla pääsisi rivi- tai kerrostalossa. Rivitaloasunto voisi olla hyvä asumismuoto sitten, kun ei enää jaksa tehdä omakotitalon huolto- ja pihatöitä. Kun on koko ikänsä asunut omakotitalossa, jossa on piha ja metsää ympärillä, kerrostaloasuntoon muuttaminen voi olla aika iso muutos. Rivitaloasunnoissa on yleensä oma pieni piha, ja siellä voisi puuhailla niin paljon kuin intoa ja voimia riittää ja laittaa sen kauniiksi vähemmilläkin voimavaroilla.

Tänä talvena on ollut myös aikamoisia myrskyjä, joten pihan metsäisissä osissa on paljon katkenneita oksia ja risuja. Kevättyöt, joihin oksien ja risujen kerääminenkin kuuluu, ovat kuitenkin mukavia ja mieluisia puuhia ja tarjoavat hyvää hyötyliikuntaa, kunhan nyt lumet ensin sulavat.

Mustarastaat ovat löytäneet ruokintapaikalle isoina parvina tiaisten, punatulkkujen ja närhien seuraan. Tosin joitakin Suomessa talvehtivia mustarastaita pihassa näkyi talvellakin. Sepelkyyhkypari on myös jokakeväiseen tapaan käynyt ruokailemassa, ja pitkästä aikaa myös viherpeippoja, jotka olivat vielä viitisentoista vuotta sitten meidänkin pihassa hyvin yleisiä mutta ovat sen jälkeen harvinaistuivat. LuontoPortista luin, että viherpeippojen kannan vähenemisen syynä oli vuosina 2008 - 2009 linnun nielussa elävän Trichomonas gallinae -alkueläimen aiheuttama nielemisvaikeus. Peippoja sekä keltasirkkuja on jonkin verran näkynyt, samoin töyhtöhyypän on nähty lentelevän. Kerran uskon nähneeni myös telkän lentävän pihan yli. Mutta Hangelbyträsket ja pihalampi ovat vielä jäässä, joten se jatkoi matkaansa. Muuten muuttolintuja on vielä nähty harvakseltaan. Myös metsäkaurisperhe liikkuu usein pihassa ja sen lähistöllä.

 

277256001_486975199795956_2868918339062145624_n.jpg