Söderkullan kirkko.jpg

Söderkullan kirkon alttariteos Auringon laulu koostuu 365 lasiosasta. Sen on suunnitellut lasitaiteilija Kirsti Taiviola.

Perjantaina osallistuin seurakuntatalolla Nikkilässä Sipoon suomalaisen seurakunnan vapaaehtoisten kiitosjuhlaan, jonka seurakunta järjesti vapaaehtoistyössä toimiville. Olen jatkanut ystäväpalvelussa, kun se koronapandemian hellitettyä taas tuli mahdolliseksi ja kesällä jatkan opastehtävissä Sipoon Vanhassa kirkossa. Juhlassa tarjottiin herkullinen päivällinen, jonka seurakunnan emäntä apulaisensa kanssa oli valmistanut, kirkkoherra Juha Ilonen puhui ja Make Perttilän Trio huolehti musiikista.

Lauantaina istutin orvokkeja piharuukkuihin ja osallistuin BirdLife Suomen "Bongaa päivä pihalla" -tapahtumaan tarkkailemalla pihapiirissä esiintyviä lintuja. Tarkoituksena oli laskea, kuinka monta eri lintulajia pihaiirissä näkyy tai kuuluu yhden päivän aikana. Tulos oli aika vaatimaton, kun edes telkkiä ei päivän aikana näkynyt eikä käkikään kukkunut, vaikka sen kukuntaa oli kuultu jo perjantaina. Västäräkki sentään näkyi ensimmäisen kerran tänä keväänä.

 

Kuulen kuink' kukkaset kasvavat.jpg

Lauantai-iltana Söderkullan kirkossa järjestettiin "Kuulen kuink' kukkaset kasvavat" -konsertti, jossa baritoni Paulus Hartikainen ja pianisti Kaisa Pulkkanen esittivät keväisiä säveliä sekä sovituksia tunnetuista kansanlauluista. Esiintyjät olivat nuoria ja lahjakkaita ja konsertissa esitetty musiikki oli tuttua ja kaunista.

Olen seurannut WWF:n Saaristomeren norppaliveä, jossa itämerennorpat kokoontuvat karvanvaihtoon merenluodolle. Kuvassa on näkynyt samanaikaisesti jopa kuusi norppaa. WWF:n Luontoliven sääksikamerassa seurataan sääksen pesintää Saimaalla. Sääksi on muninut jo kolme munaa ja haudonta on käynnissä. Näitä on kiva seurata ja erityisesti sääksen pesintä on kiinnostava, kun sitä voi seurata poikasten kuoriutumiseen ja lennonopetteluun asti.

Äitienpäivänä kävin äitiä ja Marttia tapaamassa. Tehtiin uuni täyteen uuniruokia; janssonin kiusausta, kinkkukiusausta ja uunipuuroa. Äitienpäivälounas Jarkon ja Gian luona peruuntui, kun Riana oli sairastunut, joten söimme Antin kanssa kotona S-Marketin maistuvia lihapiirakoita. Eden lähetti äitienpäivän videotervehdyksen Somerolta ja esitteli samalla äidille tekemäänsä äitienpäiväkorttia.