P1280240 (2).JPG

 

Perjantaina tapasin Kirstin Helsingissä ja käytiin lounaalla Munkkiniemessä nepalilaisessa Ravintola Royal Pokharassa. Siellä käytiin myös, kun edellisen kerran tavattiin Kirstin kanssa syyskuun lopulla viime vuonna. Royal Pokhara on suosittu lounaspaikka. Nyt olimme kuitenkin sen verran myöhään liikkeellä, että pahin lounasruuhka oli jo ohi.

Lauantaiksi Henna oli varannut pöydän Hotelli Runosta Porvoosta. Siellä oli tarjolla vappubrunssi, jota syötiin Jarkon ja Jarnon perheen, Kaijan ja Harrin sekä Hilkan ja Fransun kanssa. Porvoossa on paljon kiinnostavia hotelleja ja ravintoloita, ja Runokin Rihkamatorin vieressä oli kiinnostava uusi tuttavuus. Brunssi oli maistuva ja monipuolinen ja palvelu erittäin ystävällistä.

Lauantai-iltana katsottiin Yle Areenasta Havis Amandan lakitusta, jonka hoiti tänä vuonna Helsingin yliopiston ylioppilaskunta. Väkeä oli paikalla kymmeniätuhansia. Olemmehan mekin siellä joskus olleet paikan päällä, mutta paljon mukavampaa ja lämpöisempää sitä on nykyään katsella kotona. Hetken verran pidin ylioppilaslakkia päässä, mutta se on vuosien kuluessa kutistunut ja on ihan liian tiukka. Vappuaamuna katsottiin televisiosta puolestaan Suomen suurinta ulkoilmapiknikiä Ullanlinnanmäeltä. Ohjelmassa oli kuorolaulua Ylioppilaskunnan Laulajien esittämänä ja Retuperän WBK:n soitantaa. Kahden koronavapun jälkeen juhlijat olivat innoissaan, kun elämä tuntui vihdoin normalisoituneen.

 

P1280253 (2).JPG

 

Vapun ilahduttavin tapahtuma oli sunnuntaiaamun yllätys, kun kahdeksan maissa kurkkasin lammelle ja siellä ui telkkäpari. Kyllä niitä oli odotettukin, kun aina aikaisempina vuosina ensimmäiset havainnot niistä on tehty jo maaliskuun lopussa tai huhtikuun alkupuolella. Myöhemmin sunnuntaina telkkänaaras lensi yhteen pesäpönttöön, viipyi siellä jonkin aikaa ja lensi pois. Se on siis aloittanut muninnan. Meillä olisi vielä useita vapaita pesäpönttöjä tarjolla telkille.

Sunnuntai-iltana etupihan viimeinen lumipaakku, joka vielä aamulla näkyi vuorenkilpipenkissä, oli sulanut ja näin Martin veikkaus siitä, milloin etupiha on lumeton, osui päivälleen oikeaan. Hän saa voittopalkinnon lähiaikoina.