IMGP8218 (3).JPG

Ilmajoen kirkko

Minulle läheinen Tuula-serkku kuoli pitkään sairastettuaan ja lauantaina, Suomen luonnon päivänä, olin hänen perheenjäsentensä, läheistensä ja ystäviensä mukana saattelemassa häntä taivasmatkalle Ilmajoen kauniissa kirkossa. Siunauksen toimitti Tuulan serkku, joka siunauspuheessaan kertoi muun muassa Tuulan elämänvaiheista sekä rakkaista harrastuksista puutarhanhoidosta ja taiteentekemisestä luonnonmateriaaleista.

Tuulan pojanpoika Tomi oli sitonut arkun päälle upean kukkalaitteen Tuulan aina niin hyvinhoidetun ja tyylikkään puutarhan kasveista sekä luonnonkukista. Tomi myös lauloi siunaustilaisuudessa kauniin hengellisen laulun Kristallivirta, joka on alkujaan ukrainalainen kansansävelmä. Koskettavan siunaustilaisuuden jälkeen vietettiin muistotilaisuutta Ilmajoen keskustan tuntumassa Jussin tuvalla, jossa oli tarjolla herkullinen noutopöytä ja kakkukahvit.

Tuulan ja hänen sisarustensa vanhemmat, äitini veli Heino ja hänen puolisonsa Eila, olivat kummejani ja vierailin usein lapsuudessani ja nuoruudessani kesälomilla heidän kodissaan Ilmajoen Huissinkylässä. Ja usein olemme senkin jälkeen tavanneet Ilmajoen musiikkijuhlamatkojemme, sukutapaamisten ja muiden perhejuhlien merkeissä. Viimeksi tapasin Tuulan kesäkuussa, kun kävin Ilmajoen Musiikkijuhlilla katsomassa Hiljaiset perivät maan -oopperan.