lisarakennus1960.jpg

Tältä Järvenpään yhteiskoulu näytti vuonna 1961, jolloin aloitin opiskelun siellä ensimmäisellä luokalla. Kuva on jykls.net-sivustolta. Enää tätä rakennusta ei ole olemassa.

Järvenpään yhteiskoulun ja lukion senioriyhdistyksen hallituksen toiminnassa on kiva olla mukana. Olen hallituksen sihteeri, meillä on muutamia kokouksia vuodessa ja vuosittain järjestetään myös symposium, kevätretki sekä hoidetaan riemuylioppilasjuhlan järjestelyjä. Jaakon ja Seijan kokoama ja Jaakon ylläpitämä nettisivusto (jykls.net) on ainutlaatuisen kattava ja laadukas.

Viime viikolla kokoonnuttiin yhdistyksen hallituksen kokoukseen Jaakon kodissa Järvenpäässä Tuusulanjärven rannalla. Jaakko oli tehnyt meille herkullisen lohikeittolounaan, joka syötiin ensin ja sitten pidettiin kokous. Kokouksen pääaiheena oli lokakuussa pidettävä vuotuinen symposium, jonka aihetta ja sisältöä suunniteltiin. Symposiumiin kutsutaan tänä vuonna erikseen myös Järvenpään yhteiskoulun vuosien 1970 ja 1971 ylioppilaat, joiden riemuylioppilasjuhlat jäivät aikanaan pitämättä koronapandemian takia.

Symposiumin esiintyjäksi päätettiin kutsua luokkatoverini Matti Leppäranta, jonka kanssa käytiin Järvenpään yhteiskoulua samalla luokalla ensimmäisestä luokasta ylioppilastutkintoon asti. Matti on Helsingin yliopiston emeritusprofessori ja palkittu tietokirjailija, ja hän on kirjoittanut yleistajuisia vesiä käsitteleviä tietokirjoja. Hänen erikoisalaansa ovat kylmän ilmastovyöhykkeen luonnonvedet ja jäät ja hän on myös osallistunut tutkimusmatkoille muun muassa Pohjoiselle jäämerelle ja Etelämantereelle, joten hänellä on varmaankin kiinnostavaa kerrottavaa meille symposiumissa.

Ensi vuonna riemuylioppilasjuhlaansa viettävät, vuoden 1973 ylioppilaat vaikuttavat tosi aktiivisilta, he ovat nimittäin nyt jo ryhtyneet etsimään ylioppilastovereittensa yhtestietoja ensi kevään juhlaa varten. Tapaan heidän suunnitteluryhmänsä kanssa syksyn aikana, jolloin mietimme, miten tavoittaisimme mahdollisimman suuren joukon riemuylioppilaita.