Prinsessa Diana.jpg

Prinsessa Dianaa Netflixin The Crown -sarjan viidennellä kaudella esittää näyttelijä Elizabeth Debicki. Kuvakaappaus Googlen sivuilta.

Tänään päättyi noin kahden kuukauden mittainen kaamos, ja Utsjoella aurinko nousee kello 11.47 ja laskee kello 12.57. Päivän pituus siellä on siis tunti ja kymmenen minuuttia. Vähän on täällä eteläisessäkin Suomessa ollut kaamoksen tuntua, kun aurinkoa ei ole vähään aikaan näkynyt, päivät ovat olleet pilvisiä ja sisällä ei ole ilman keinovaloa nähnyt tehdä ainakaan mitään tarkkuutta vaativaa. Eikä päivän pituuskaan ole vielä kovin paljon lisääntynyt talvipäivän seisauksen jälkeen. Auringonpaistetta kovasti kaivataan.

Tähän aikaan vuodesta meillä seurataan televisiosta, paitsi uuutisia, ajankohtaisohjelmia ja talviurheilua, myös televisiosarjoja. Iltapäivällä viideltä on hyvä aika televisionkatseluun. Tällä hetkellä Yle TV1:llä on menossa ruotsalaissarjan Onnenlahti kolmannen kauden jaksot. Katsoimme aikanaan sarjan kaksi ensimmäistä kautta, joten myös uuden kauden jaksot kiinnostivat. Sarja on dekkarikirjailija Camilla Läckbergin luoma, ja se on juuri sopiva sekoitus ihmissuhdedraamaa ja poliisin työskentelyä murhatutkimusten parissa. Lisäksi sarjan kuvaus on hienoa ja sarjan tapahtumapaikan Hammarvikin maisemat kauniita.

Britannian kuningashuoneen vaiheista kertovan Netflixin The Crown -sarjan viides tuotantokausi julkaistiin jo marraskuussa, mutta vasta nyt aloitimme sen katsomisen. Helsingin Sanomat kertoi viidennen kauden arviossaan, että "kausi on ihmeellisen tylsä" ja että sarjaa on venytetty liikaa. Olen kyllä eri mieltä, koska edelleenkin minusta sarja on kiinnostavaa katsottavaa. Kuninkaallisia perheenjäseniä esittävät näyttelijät ovat taas kahden kauden jälkeen vaihtuneet, mutta ovat tälläkin kaudella taitavia ja uskottavia. Erityisesti prinsessa Dianaa esittävää Elizabeth Debickiä on kovasti kehuttu eikä ollenkaan suotta, mutta hyviä ovat muutkin

Sitä vastoin kotimaisen Ivalo-sarjan toinen kausi ei ole ollut ensimmäisen kauden veroinen. Sarja on aika sekava eikä sitä ole helppo seurata. Juuri sen verran se kuitenkin kiinnostaa, että katsotaan se loppuun.

Vuonna 2014 rupesimme katsomaan Syke-sairaalasarjaa, jonka tapahtumat sijoittuvat suurkaupungin keskussairaalan traumaosastolle, ja vaikka muutamaan kertaan onkin todettu sen jatkuneen jo turhan kauan, olemme katsoneet nyt menossa olevan kolmannentoista kauden jaksoja Ruutu Plussalta. Jaksot ovat vajaan puolen tunnin mittaisia, joten niitä on helppo katsoa aina, kun on sopiva hetki.

Ja edelleenkin villasukkia valmistuu, yleensä kuitenkin yksivärisiä tai valmiiksi raidoitetuilla langoilla, koska näin niitä on helppo kutoa televisiota katsellessa.