Kerran viikossa, torstaisin, ilmestyvässä Sipoon Sanomat -lehdessä kerrottiin tänään pääkirjoituksessa, että tuleviin eduskuntavaaleihin on aikaa 45 päivää ja että Arkadianmäelle on ehdolla tämän hetken tietojen mukaan 11 sipoolaista, joista kolme edustaa RKP:tä, yksi Kokoomusta, yksi Vihreitä, yksi Kristillisdemokraatteja, yksi Perussuomalaisia, kolme Liike Nytiä ja yksi Valta kuulu kansalle -puoluetta. Ehdokkaisiin ja heidän mielipiteisiinsä tutustumisen helpottamiseksi lehdessä on jälleen avattu Vaalikynä-palsta, jolla julkaistaan eduskuntavaaliehdokkaiden kirjoituksia.

Penkkaripäivä oli jo viikko sitten torstaina. Sipoon lukion yli 70 ja Sibbo Gymnasiumin yli 50 abiturienttia viettivät aamupäivän kouluissaan, joissa heillä oli omaa ohjelmaa ja sen jälkeen he lähtivät yhdessä neljällä abirekalla kierrokselle eri puolille Sipoota.

Sipoon lukion vanhojen päivän tanssiaiset järjestettiin torstaina ja perjantaina Nikkilässä Monitoimihallissa, jossa vanhat tanssivat kaikkiaan kolme kertaa. Sibbo Gymnasiumin tanssit järjestettiin samaan aikaan Juhlatalossa. Joskus aikaisemmin lukiot ovat tanssineet yhdessä kerran tai pari, mutta nykyään molemmilla on omat tanssiaisensa.

Nuorison käyttäytyminen Sipoon kirjastoissa Nikkilässä ja Söderkullassa on herättänyt pahennusta. Nuoret metelöivät ja roskaavat ja herättävät pelkoa muiden kirjastossa kävijöiden keskuudessa. Kirjastojen nuoriso-ohjaaja on seurannut lasten ja nuorten käyttäytymistä kirjastossa ja vahvistaa, että häiriökäyttäytymistä on paljon, mutta että asialla on myös toinen puoli. Kirjastoihin tullaan viettämään aikaa ja odottamaan bussia. Jotkut viipyvät siellä kirjaston sulkemiseen asti ja ovat nälkäisiä ja levottomia. Nuoriso-ohjaaja toivoo vanhempien tarjoavan lapsilleen ruokaa, rutiineja ja rakkautta.

Vuoden sipoolaiseksi on tänä vuonna valittu yhdeksän ehdokkaaksi nimetyn joukosta nikkiläläinen musiikkituottaja Eeti Erätuli, joka sai 21 prosenttia annetuista yli 3200 äänestä. Erätuli kiinnostui jo varhain rap-musiikista, ja hän haluaa menestyä kansainvälisesti. Hän uskoo toteuttavansa unelmansa, joka on, että hän saa sinkkunsa Jenkkien biisilistan ykköseksi. "Vuoden sipoolaisen tulee olla henkilö, yhdistys, yritys, seura tai jokin muu taho, joka on tehnyt Sipoota tai sipoolaisuutta myönteisellä tavalla tunnetuksi."

Söderkullan uusi sosiaali- ja terveysasema aukeaa maaliskuussa "kauniissa ja kivoissa tiloissa", kuten lehdessä kerrotaan. Samaan uuteen rakennukseen keskellä kylää ovat jo muuttaneet apteekki sekä R-kioski. Hieman kyllä mietityttää parkkipaikkojen vähäinen määrä rakennuksen sisäpihalla, kun rakennuksen parkkihallikin on vain talon asukkaiden käytössä.

Sipoolainen luontokuvaaja Kai Hypén on kirjoittanut yhdessä hyvinkääläisen biologin Iiris Kalliolan kanssa kirjan Haapa - Ekosysteemin avainlaji, joka ilmestyy helmi-maaliskuun vaihteessa. Hypén toteaa, että haavan osuus puulajien joukossa on alle 2 %, mutta sen arvo on sitä paljon suurempi, koska monet eliölajit elävät haavalla tai ovat siitä riippuvaisia. Haavalla eläviä uhanalaisia lajeja on noin 50. Vuonna 2020 Hypén julkaisi yhdessä Seppo Parkkisen kanssa Sipoonkorven luonto-oppaan, jonka tilasin heti sen ilmestyttyä.