a.JPG

 

Lasten aikuistuttua Katrillakin oli aiempaa enemmän aikaa harrastuksille, vaikka hän osallistuikin lastenlastensa hoitamiseen, kun nämä olivat pieniä. Mieluisimpia harrastuksia olivat käsityöt ja lukeminen sekä ristikoiden täyttäminen.

Käsitöitä valmistui sekä perheen jäsenille että ystäville. Kangaspuissa syntyi mattoa kymmeniä metrejä, poppanatekstiilejä, raanuja ja pellavaliinoja sekä pellavapyyhkeitä. Katri opetteli myös nypläämään pitsiä, ja hän nypläsi liinoja, pitsejä ja jopa tauluja. Katri ja Eino tekivät yhdessä kangaspuissa toistakymmentä ryijyä. Katri kutoi pohjakudetta ja Eino leikkasi nukkalankoja, jotka he sitten yhdessä solmivat loimilankoihin. Kansalaisopiston kursseilla Katri opetteli uusia käsityötaitoja, myös posliininmaalausta.

Katrilla oli yleensä aina jokin kirja luettavana. Eniten häntä kiinnostivat historialliset romaanit, elämäkerrat ja muistelmat. Kulttuuritilaisuuksista erityisesti teatteriesitykset olivat mieluisia. Sanaristikoiden ratkaiseminen kuului myös hänen lempiharrastuksiinsa. Usein menossa oli useita eri lehdissä olevia sanaristikoita, joita hän täytti vuorotellen.

Kymmenen matkaa Sveitsiin Hilkan perheen luokse, useimmiten yhdessä Einon kanssa,  sisälsivät suuria seikkailuja ja elämyksiä. Niistä riitti muisteltavaa aina pitkäksi aikaa.

Katri nautti suuresti, kun hänellä oli ympärillään perheenjäseniään; lapsia, lastenlapsia ja lastenlastenlapsia. Myös sukulaiset ja ystävät olivat tärkeitä ja heidän vierailunsa tuottivat iloa. Pohjois-Paippisten lähetyspiiri oli tiivis yhteisö, jonka tapaamisiin Katri ja Eino osallistuivat vuosien ajan.

Vuonna 1992 vanhan kotitalon pihapiiriin, pihapihlajan viereen, rakennetussa uudessa kodissa Katri ja Eino saivat asua Martin kanssa elämänsä loppuun asti, Eino heinäkuuhun 2020 ja Katri maaliskuuhun 2023.

Isän kuoltua runsaat kaksi ja puoli vuotta sitten ja nyt äidin kuoltua on ollut sydäntä lämmittävää nähdä, miten paljon lähipiirissämme on ihmisiä, jotka ovat kokeneet heidät läheisiksi ja joilla on heistä kauniita ja lämpimiä muistoja.