Pääsiäinen meni ja vappu on parin viikon päästä. Muutama lämmin ja aurinkoinen päivä on edistänyt kevättä jo melkoisesti. Ihan lumeton ei meidän piha silti vieläkään ole. Meillä ei ole pääsiäiseen liittyviä perinteitä, vaikka aika useana pääsiäisenä Jarkko onkin valmistanut lammasaterian ja jälkiruokana on ollut Gian valmistama pasha. Niin oli tänäkin vuonna pääsiäissunnuntaina, jolloin Jarkko ja Gia tarjosivat sunnuntailounaan. Lampaanviulu oli ihanasti valkosipulinen, rosmariiniset lohkoperunat täydensivät aterian ja jälkiruokapasha oli maistuva ja siinä oli paljon ihania kirsikoita. Ruoka oli hyvää, mutta kyllä oli seurakin mitä mainioin. Enpä muista, milloin olen nauranut niin paljon ja niin sydämen pohjasta, kuin sunnuntaina, kun kuuntelin Jarkon perheen ja Corinnen avopuolison Iikan jutustelua.

Vesilintuja on näkynyt jo runsaasti Sipoonjoessa uiskentelemassa, samoin niitä oli Etelä-Paippisten pellolle lumien sulettua muodostuneessa järventapaisessa, kun ajelin viime viikolla Marttia tapaamaan Pohjois-Paippisiin. Siitä sain ajatuksen kotiin tultuani kävellä Hangelbyjärvelle katsomaan kevään tilannetta, mutta siellä ei ollut vielä yhtään kevään merkkejä näkyvissä. Koko järvi oli kauttaaltaan jäässä eikä vesilintuja tietenkään näkynyt ensimmäistäkään. Nyt kun on ollut muutamia lämpimiä päiviä, täytyy viikonloppuna taas käydä katsomassa, joko siellä näkyisi telkkiä. Sittenhän ne pian aloittavat myös pesinnän ja jo niitä kovasti odotellaankin meidän pihapönttöihin.

Yle Areenassa on hieno luontodokumentti Kolopesijät, joka esittelee useita lintulajeja, jotka pesivät koloissa, siis myös ihmisten niitä varten rakentamissa pöntöissä. Tämä oli niin kiinnostava tarina, että se piti katsoa kahteen kertaan. Siinä kerrottiin meidänkin pihapöntöissä pesivistä linnuista, muun muassa tali- ja sinitiaisista, kirjosiepoista ja telkistä. Dokumentissa todetaan, että tehokas metsätalous ja luonnonmetsien väheneminen sekä ilmastonmuutos ja ihmisten toiminta ovat haasteita kolopesijöiden selviytymiselle ja siksi ihmisten onkin hyvä rakentaa niille pönttöjä ja näin auttaa niiden pesintää.

Viime aikoina on eletty monin tavoin kiinnostavia aikoja. Järjestettiin eduskuntavaalit, joiden vaalivalvojaiset olivat äärimmäisen jännittävät. Kahdensadan kansanedustajan joukossa oli edellisellä vaalikaudella kaksi sipoolaista, jotka tulivat valituiksi myös uudelleen: Heikki Vestman ja Hjallis Harkimo. Tällä viikolla käynnistyivät hallitusneuvottelut, joita seurataan mielenkiinnolla.