P1290142 k.JPG

Hangelby-järvi oli viikonloppuna vielä jäässä, ainoastaan hyvin pieni osa siitä oli sulaa, ja siellä uiskenteli jo kaksi telkkäpariskuntaa. Vielä emme ole nähneet telkkiä pihalammessa emmekä myöskään pönttöihin tutustumassa.

Keravan Ooppera ja Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta järjestivät viime sunnuntaina yhteisen "Suomi sävelin" -konsertin, tai siis kaksi konserttia, Kerava-salissa. Kun pitkään aikaan en ollut konsertissa käynyt, päätin sunnuntaina aamupäivällä tiedustella, josko lippuja olisi vielä saatavilla. Iltapäivän konsertti oli loppuunmyyty, mutta kuudelta alkavaan oli vielä lippuja jäljellä. Niinpä kysäisin Kaijalta, lähtisikö hän kaveriksi, ja hän kertoi ehtivänsä mukaan, vaikka hänellä olikin muuta ohjelmaa iltapäivään asti.

Konsertissa esiintyi noin 30-henkinen Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta ja Keravan Oopperan noin kahdenkymmenen laulajan sekakuoro sekä monipuolinen solistijoukko. Lähes kaksituntisen konsertin ohjelmisto oli juhlava; siihen sisältyi suomalaista musiikkia klassisesta viihdemusiikkiin, muiden muassa Jean Sibeliuksen Jääkärimarssi (sanat Heikki Nurmio), Finlandia (sanat V. A. Koskenniemi) ja osa Karelia-sarjasta, Rauno Lehtisen On hetki ja Vaaleanpunaista shamppanjaa, Sam Sihvon Jääkärin laulu ja Muistoja Pohjolasta, Unto Monosen Satumaa, George de Godzinskyn Pohjolan yö. Konsertissa kuultiin myös Perttu Hietasen ja Taisto Wesslinin Nocturne (san. Eino Leino), jolla on meidän perheellemme aivan erityinen merkitys. Olipa piristävä ja mieltä ilahduttava konsertti.

Tiistaina Kaija, Martti ja minä kävimme kävelemässä Pohjois-Paippisissa, sen jälkeen Kaija tarjosi lounaan ja lopuksi menimme Martin kanssa Widegårdiin, jossa Sipoon kunnan edustajat esittelivät Pohjois-Paippisten kylän korjattua osayleiskaavasuunnitelmaa. Pohjois-Paippisten osayleiskaava tuli vireille vuonna 2016, ja kuusi kertaa se on palautettu valmisteluun. Osayleiskaavan mukaan Pohjois-Paippisiin on kaavoitettu suuri määrä uusia omakotitontteja. Tonttien määrää on vähennetty alkuperäisestä suunnitelmasta, mutta edelleenkin niitä on yli 400. Seuraamme mielenkiinnolla, miten asian käsittely etenee. Lopullisestihan kaavan hyväksyy kunnanvaltuusto, mutta milloin ja millaisena, se jää nähtäväksi. Nykyisellään Pohjois-Paippinen on harvaan asuttua maaseutua ja monet ovat muuttaneet sinne, koska ovat kaivanneet tilaa ja rauhaa eivätkä siksi halua kasvua.

 

P1290125 k.JPG

Fasaaninaaras kävi pihassa. Fasaaneita näkyy meidän pihassa hyvin harvoin.