340714628_627699018854994_6551160309106362956_n.jpg

 

Torstaina Keski-Uusimaa-rastit järjestettiin Söderkullassa, mutta ajattelin, että menen myöhemmin suunnistamaan jonkin reitin, kun rastit ovat paikoillaan viikon ajan. Perjantaiaamuna sitten maksoin karttamaksun ja tulostin netistä lyhyimmän ja helpoimman reitin sekä toisen hieman vaativamman kolmen kilometrin reitin. Kävin suunnistamassa sen lyhyimmän reitin, jonka pystyi kiertämään pääosin polkuja pitkin. Suunnistaminen oli mukavaa, ja kun vielä osasin eksymättä maaliin, tuntui ihan mukavalta. Maltoin lukea karttaa tarkasti ja kiersin reitin melkein pelkästään kartan avulla, pari kertaa tarkistin kompassista, että olin oikeassa suunnassa. Nyt kun kevään ensimmäinen reitti on suunnistettu, ajattelinkin kiertää myöhemmin myös sen hieman vaativamman kolmen kilometrin reitin, kun kerran karttakin on jo olemassa.

 

340688356_846482350227789_7619584470617088446_n.jpg

 

Torstain Sipoon Sanomissa näin pienen ilmoituksen, Artborgissa Nikkilässä perjantai-iltana pidettävästä ranskalaisen musiikin konsertista "Images et couleurs", jossa kolme musiikkiopiston opettajaa esittää ranskalaista musiikkia kahdelta vuosisadalta. Konsertissa esiintyivät pianisti Laura Attila, huilisti Liisa Toiviainen sekä mezzosopraano Merja Mäkelä. Merja on Hennan ystävä ja olen tutustunut häneen Hennan kautta, siksi halusin mennä tähän konserttiin ja myös siksi, että osallistun mielelläni kotikunnassani järjestettäviin tapahtumiin. Konsertissa kuultiin ranskalaisten säveltäjien Gabriel Faurén, Maurice Ravelin, Francis Poulencin ja Henri Duparcin musiikkia. Kiva, kun tuli lähdetyksi; musiikki oli kaunista ja konsertin tunnelma kotoinen.

 

340696591_1009899493327547_7578884881542439783_n 1.jpg

 

Lauantaina pyysin Martin kaveriksi ja mentiin Lemmenlaakson luonnonsuojelualueelle, Järvenpään ja Sipoon rajalla, katsomaan keltavuokkojen kukintaa. Sääennusteessa oli luvattu sadetta, ja sade alkoikin juuri, kun oltiin löydetty joitakin keltavuokkoja, ensin satoi vähän lunta ja sen jälkeen vettä. Kovin paljon keltavuokkoja ei ollut vielä täydessä kukassa, mutta onneksi kuitenkin jonkin verran. Viimeksi, kun olin niitä katsomassa joitakin vuosia sitten toukokuun puolivälissä, ne olivat jo kukkineet ja silloinkin vain muutamia oli enää kukassa.

Retken jälkeen Martti tarjosi kahvit, minkä jälkeen ajoin kotiin ja matkalla hain Nikkilän seurakuntatalolta simapullot ja munkit, jotka olin etukäteen tilannut ja joita seurakunta myi yhteisvastuukeräyksen hyväksi. "Suntion sima" oli erittäin hyvää, samoin rapeapintaisiksi paistetut munkit.

Lauantaina ja sunnuntaina katsottiin televisiosta suunnistuksen maailmancupin kilpailuja Norjan Østfoldista, ja mietiskelin, että jos oikein kovasti harjoittelisin, niin millaiseksikohan suunnistustaitoni ehtisivät kehittyä siihen mennessä, kun kilpailisin 90-vuotiaiden sarjassa.

Sunnuntai-iltana katsottiin Mantan lakitus Yle Areenasta ja luettiin Jannen Antille lähettämää Äpyä. Janne lähetti myös WhatsAppissa kuvan, jossa hän poseerasi juuri saamansa teekkarilakin kanssa.

Vappupäivän aamuna nostettiin lippu salkoon ja katsottiin televisiosta perinteinen Ylioppilaiden vappu -ohjelma, jossa Ylioppilaskunnan laulajat lauloivat ja ylioppilaskuntien edustajat esittivät vapputervehdyksensä Ullanlinnanmäellä. Vappueineksetkin olivat perinteiset: lounaaksi syötiin nakkeja ja perunasalaattia.