Päivä on jo selvästi pidentynyt. Kuluneen viikonkin aikana auringon nousuaika Sipoossa on aikaistunut kuudella minuutilla ja laskuaika myöhentynyt viidellätoista minuutilla, eli päivä on tänään 21 minuuttia pidempi kuin viime maanantaina. Ihan vielä muutosta ei huomaa, mutta kuukauden päästä tapahtunut muutos on jo selvästi havaittava.

Helsingin Sanomien Lauantai-osioon oli Minne matkustaa vuonna 2015 -artikkeliin koottu kuuden asiantuntijan vinkkejä siitä, mitkä ovat kiinnostavia matkakohteita tänä vuonna. Mukana olivat muun muassa Alaska sekä Yosemite-kansallispuisto Yhdysvalloista ja Karibia sekä Kuuba. Näistä Alaska ja Yosemite sekä Kuuba ovat minustakin niin kiinnostavia, että niissä olisi kiva käydä. Karibialla olemme olleet mukana kolmella risteilymatkalla ja käyneet jo aika monessa saarivaltiossa. Listalla on myös Irlannin länsirannikko, jossa kävimme kesällä, Kreikka, jossa tekisi mieli käydä sekä Uusi-Seelanti, jota kaikki siellä käyneet ovat kehuneet kiehtovaksi ja upeaksi matkakohteeksi. Espanjasta listalla on kaksi kohdetta: maalauksellinen Teneriffa ja Mallorca, joka Helsingin Sanomien mukaan on palailemassa suomalaisten suosikkikohteeksi. Marllorcan kaupunkia pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista. Pohjoismaista mukana on luontomatkailijoita kiinnostava Bodö Pohjois-Norjasta. Sieltä pääsee myös autolautalla Lofooteille.

Vuodenvaihteessa tulee hieman katseltua sekä taaksepäin että eteenpäin ja tähän kannustetaan myös lehdissä ja muissa viestimissä. Kaivoin esille vuosia sitten tekemäni ja muutaman vuoden välein päivittämäni niin sanotun aarrekartan, johon olen koonnut asioita, jotka ovat minulle tärkeitä elämässä. Koska viimeisestä päivityksestä on jo peräti kuusi vuotta, nyt on aika tehdä uusi päivitys. Työhön ja työelämään liittyvät asiat eivät enää ainakaan ole ajankohtaisia, vaikka minulla vielä muutama opinnäytetyöohjattava onkin Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Ensi viikolla tapaankin osan ohjattavistani. Muuten elämään liittyvät toiveet ja tavoitteet eivät ole juurikaan muuttuneet, vaikka huomaankin, ettei kaikkiin niihin ole tullut panostetuksi riittävästi.

MTV3:lla alkoi illalla suuresti mainostettu musiikkikomediashow Kingi, joka perustuu kuvitteelliseen laulukilpailuun. Mukana on ensimmäisten Putous-tuotantokausien esiintyjäjoukko sekä lisäksi näyttelijä-kirjailija Antti Holma juontajana. Ohjelma oli hauska ja viihdyttävä ja sen esiintyjät osoittivat olevansa paitsi mainioita näyttelijöitä, myös laulajina ihan hyvää tasoa. Epäilen sittenkin hieman, jaksaako sitä samanlaista menoa katsoa jakso toisensa perään. Näyttelijät kuitenkin toistavat itseään ja jo nyt heissä oli havaittavissa samanlaisia piirteitä kuin heidän Putous-hahmoissaan.