Ravintola Tila.jpg

Ravintola Tila (kuvakaappaus Tilan kotisivuilta).

 

20191102_183202.jpg

 

Ravintola Tila Sipoonkorvessa Hindsbyn kylässä järjestää kiinnostavia konsertteja, joissa on hyviä esiintyjiä, ja pyhäinpäivän iltana siellä pidettiin Una Noche de Zarzuela! - Zarzuelan yö -konsertti. Zarzuela on espanjalaista lyyristä oopperaa, tämä musiikkityyli syntyi espanjalaisten kuninkaallisten asuinpaikan Palacio de la Zarzuelan teatterissa 1600-luvulla. Illan konsertissa esiintyivät meksikolaissyntyinen sopraano Beatriz Macias, joka asuu nykyään Tampereella sekä suomalainen pianisti Tuomas Nikkanen. Ohjelmistossa oli espanjalaisten säveltäjien, muun muassa Gerónimo Giménezin, José Serranon ja Enrique Granadosin sävellyksiä sekä sopraanon ja pianistin esittäminä että pianokappaleina. Mukana oli tietysti myös yksi tango, sillä kuten Beatriz Macias totesi havainneensa, suomalaiset rakastavat suuresti tangoa.

Ennen konserttia söimme ravintolassa kevyen illallisen, ja mukaan ostimme lisäksi ravintolan oman juustomeijerin leipäjuuston. Kaunisääninen ja temperamenttinen sopraano Beatriz Macias sekä voimakkaasti tulkitseva pianisti Tuomas Nikkanen esittivät taiteellisesti tasokkaan ja viihdyttävän konsertin, josta noin kolmekymmenpäinen yleisö selvästi nautti. Ravintolan alakerran tiloihin mahtuu enimmilläänkin vain neljäkymmentä henkeä.

 

Erkkola.jpg

Erkkola (kuvakaappaus Erkkolan kotisivuilta).

Sunnuntaina kävin Paippisissa äitiä, isää ja Marttia tapaamassa ja samalla tein heille vähän ruokaa tulevaa viikkoa varten. Sen jälkeen ajoin Tuusulan Rantatielle Erkkolaan, jonne Anttikin tuli kotoa, Sevillasta Cherbourgiin -konserttiin. Konsertissa esiintyivät sopraano Angelika Klas ja häntä säestävä ja konserttia juontava Seppo Hovi sekä yllätysesiintyjänä Angelika Klasin noin 13-vuotias poika Maximilian Fagerlund. Konsertti alkoi aarialla oopperasta Carmen, jonka tapahtumapaikka on Sevillan lähellä Espanjassa ja päättyi ranskalaisen Cherbourgin sateenvarjot -elokuvan tunnusmelodiaan. Näiden välillä kuultiin monipuolista musiikkia, josta Seppo Hovi kappaleiden välillä hauskaan tyyliinsä kertoi.

Aloitettiin ooppera-aariasta, seuraavaksi kuultiin operetti- ja musikaali- ja elokuvasävelmiä, muun muassa tunnussävelmä Herrat pitävät vaaleaveriköistä -elokuvamusikaalista, jonka Seppo Hovi totesi sopivan erityisen hyvin Angelika Klasin esitettäväksi, tämä kun on mustatukkainen. Anything you can do I can do better -duettoon Annie Mestariampuja -musikaalielokuvasta olisi tarvittu kaksi esiintyjää ja Seppo Hovin ihmetellessä, että miten tästä nyt selvitään, takaovelta kuului koputus ja Maximilian Fagerlund ilmestyi ovelle ja kertoi, että hän kyllä voi laulaa äitinsä kanssa. Ja upeasti äiti ja poika lauloivatkin, selvästikin Fagerlund-Klasin perheessä on säveltäjäisän ja laulajaäidin lisäksi kolmaskin lahjakas taiteilija.

Tangojakin konsertissa kuultiin; muun muassa Hernandon salaisuus musikaalista Pyjamaleikki ja Astor Piazzollan Yo soy Maria. Angelika Klas tulkitsi upeasti myös Edith Piafin Padam Padam -kappaleen ja Angelika ja Maximilian lauloivat yhdessä Saarenmaan valssin sekä viron että suomen kielellä.

Erkkolan sali oli tupaten täynnä, viisikymmentä henkeä sinne vain mahtuukin, mutta siitä huolimatta monet taiteilijat ovat kiinnostuneita esiintymään siellä. Erkkolassa onkin kyllä aivan erityinen tunnelma, ja minusta tällaiset pienimuotoiset konsertit ovat viehättäviä, kun niissä esiintyjät ovat niin lähellä yleisöä.