20171031_133208.jpg

Kiva, että keittiön kaappien yläpinnatkin ovat puhtaat, vaikka kukaan ei niitä näekään.

Yllätin itsenikin ja aloitin joulusiivoukset keittiöstä jo lokakuun puolella, ja jo ennen marraskuun alkua ehdin siivota muutaman kaapin, jääkaapin, pakastimen sekä keittiönkaappien yläpinnat, jotka olivatkin sen näköisiä, ettei niitä ihan viime vuosina ole siivottu. Siinä sitten kokeiltiin erilaisia puhdistusaineita, ja Antti kävi hakemassa kaupasta muutaman aineen lisää, koska kaappien yläpinnoille kerääntynyt rasva ja pöly yhdessä olivat sellainen sekoitus, ettei se helpolla irronnut. Muistin sitten, että minulla oli 30/60-pesuntehostajaa, jonka tuotteen myyjä oli sanonut soveltuvan monenlaisiin puhdistusta vaativiin kohteisiin. Normaalistihan sitä käytetään pyykinpesuaineen lisäksi muun muassa matonpesussa. Tällä ihmeaineella pinnat lähtivät melko kevyellä pyyhkimisellä täysin puhtaiksi.

Meillä on Sipoossa ihan mukavasti ruokapaikkoja, joista jotkut ovat avoinna vain arkipäivisin, mutta on myös joka päivä avoinna olevia. Kesäkuussa Gumbostrandiin avattu N'avetan Laituri Gumbontalossa on avoinna joka päivä, ja se näyttää olevan suosittu myös kesän jälkeen, vaikka parhaimmillaan se onkin kesällä, jolloin sen isolla terassilla on mukava syödä tai juoda kahvit ja katsella merelle. Kävin siellä Jarkon perheen kanssa sunnuntaina iltapäivällä kahvilla, ja silloinkin ravintola oli lähes täynnä. N'avetan Laiturin tilat ovat melko pienet, mutta tunnelma on mukavan kodikas.

Lunta tuli viime viikolla ja kaikki myös suli nopeasti pois. Aloitimme kuitenkin lintujen talviruokinnan, kun sääkin oli jonkin aikaa talvinen. Nyt tiaiset ovat jo löytäneet ruokintapaikalle.

Jarnon yllätyssynttäreitä vietettiin pienellä joukolla. Kun Jarno tuli töistä kotiin, Kaija, Antti ja minä olimme jo valmiina odottamassa häntä. Yllätys oli täydellinen. Henna oli tehnyt vaariltaan saamansa ohjeen mukaan maukasta keittoa ja kahvin kanssa oli ihanaa kakkua. Mukavat synttärijuhlat!