Viime maanantaina kävin vaihdattamassa talvirenkaat autoon. Pian sen jälkeen sitten satoikin lunta, ei kovin paljon, mutta sen verran, että ihan hyvä aika oli vaihtaa. Yöt ovat olleet sen verran pakkasella, että aamuisin on lehdenhakumatkalla täytynyt olla tarkkana, kun paikoin on ollut liukasta.

Willa Söderin lopetettua toimintansa ja myytyä ravintolatilansa Ravintola Veljeksille paikka on ollut joitakin kuukausia suljettuna. Siellä on tehty mittava remontti ja viime perjantaina Ravintola Veljesten toiminta Eriksnäsintien tiloissa loppui ja maanantaina se avattiin uusissa tiloissa. Käytiin Antin kanssa siellä lounaalla avajaispäivänä. Tila oli remontoitu viihtyisäksi ja ruoka oli yhtä hyvää kuin vanhoissakin tiloissa.

 

SarahBrightman-Hymn-Cover-1000x1000px-300x300.jpg

(Kuvakaappaus Sarah Brightmanin virallisilta kotisivuilta.)

Perjantaina tapasin Rianan koulun jälkeen Porvoossa ja illalla mentiin Antin kanssa Espooseen Metro-Areenalle brittiläisen sopraanon Sarah Brightmanin konserttiin. Sarah Brightmanin kahdestoista studioalbumi Hymn ilmestyi marraskuussa 2018, ja silloin hän aloitti viisi maanosaa kattavan Hymn Tour -kiertueen Etelä-Amerikasta. Kaikkiaan kiertueen aikana on 125 konserttia ja ennen Suomen konserttia Brightman joukkoineen esiintyi Moskovassa ja Pietarissa. Espoon konsertin jälkeen ovat vuorossa Viro, Latvia ja Liettua.

Kiertueella Sarah Brightmanilla on mukana suuri orkesteri ja kuoro sekä mieslaulajia, joiden nimet kyllä kerrottiin paikan päällä, mutta ohjelmatiedoissa niitä ei ole mainittu. Konsertin ohjelmistossa oli sekä Brightmanin klassikkohittejä että tuntemattomampia, myös uuden Hymn-levyn lauluja.

 

20191101_210504.jpg

 

Konsertti oli upea, orkesteri oli huippuluokkaa ja kuoro aivan erityisen taitava, Sarah Brightman, jonka Billboard-lehti nimesi vuonna 2010 maailman viiden vaikutusvaltaisimman klassisen musiikin tähden joukkoon, oli loistava esiintyjä, samoin konsertissa laulaneet tenori ja kontratenori. Valoihin oli myös panostettu, ja musiikin tahdissa vaihtuvat värivalot olivat vaikuttavia. Ohjelmistosta jäi erityisesti mieleen tutut kappaleet Time to Say Goodbye ja Phantom of the Opera, vaikka koko ohjelmisto olikin kaunista kuultavaa. Kaiken kaikkiaan elämyksellinen ilta.

Kuuntelin seuraavana päivänä kotona pöytätietokoneelta, jossa on pienet kaiuttimet, Sarah Brightmanin konsertissa esittämiä kappaleita hänen esittäminään YouTubelta, ja kyllä -  Brightmanin ääni kuulosti kotona kuunneltuna paljon puhtaammalta ja kauniimmalta kuin Metro-Areenalla. Isoissa areenakonserteissa on oma erityinen tunnelmansa, mutta esiintyjien ääni ei niissä kyllä pääse täysin oikeuksiinsa. Eilisen konsertin alussa Brightmanin ääni vielä lisäksi kuului kovaäänisistä hieman särisevänä, mutta asia korjaantui, kun tilalle tuotiin uusi mikrofoni.

Muistelin, että edellisen kerran olemme olleet areenakonsertissa, kun Karita Mattila esiintyi Hartwall-Areenalla. Vanhasta kalenteristani löysin tiedon, että tämä tapahtui lokakuussa 2005.