Kirkko 2021 Mika Honkanen (3).jpg

 

Sunnuntaina järjestettiin Sipoon vanhan kirkon oppaille opaskauden päätteeksi tapaaminen, johon tuli opasemomme Kaarinan lisäksi kuusi opasta. Jostain syystä seurakuntatalon ovi oli lukossa, kun tulimme paikalle. Eikä meille tilattuja tarjoilujakaan näkynyt missään, kun vihdoin saatiin paikalle suntio, joka tuli avaamaan meille oven. Meille varatun tilan keittiössä oli kahvinkeitin ja sen kaapeista löytyi kahvia ja kaneliässiä, joten niillä pärjättiin. Tilaisuudessa käytiin läpi päättyneen kesän kokemuksia ja suunniteltiin ensi kevääksi opaskurssia. Mika Honkanen näytti meille kirkosta järjestelmäkameralla ottamiaan kuvia, joista näkyikin paljon yksityiskohtia, joita ei paljaalla silmällä näe eikä älypuhelimen kamerallakaan saa näkyviin.

 

Kirkko 2021 Mika Honkanen (2).jpg

Sipoon vanhan kirkon maalauksia (Mika Honkanen)

Sunnuntaina Hilkka ja Fransu tulivat Savonrannasta Paippisiin, josta he lähtevät keskiviikkona kotiinsa Sveitsiin yli neljän Suomessa vietetyn kuukauden jälkeen. Illalla he tulivat meille mukanaan suuri määrä tuliaisia; muun muassa puolukoita, mustikoita, suppilovahveroita, herkkutatteja, kantarelleja, mustikka- ja puolukkahilloa, kuusenkerkkäsiirappia ja kantarellipiirakka. Savossa onkin ollut erinomainen marja- ja sienikesä.

 

20210927_132652 (2).jpg

Byabäckenin reitin parkkipaikka.

Maanantaina tavattiin Martin, Hilkan ja Fransun kanssa Sipoonkorven kansallispuistossa, jossa kierrettiin Byabäckenin reitti. Parkkipaikalla oli aika paljon autoja, mutta reitin varrella ei nähty kovinkaan monta ihmistä. Sää oli aurinkoinen ja aurinkoisilla paikoilla myös lämmin. Reitin varrella olevalla tulentekopaikalla juotiin termospullokahvit ja syötiin Hilkan leipomia korvapuusteja. Tulentekopaikka oli hyvässä kunnossa ja siellä oli parhaillaan myös työporukka huoltamassa ja siivoamassa sitä.

 

IMG-20210928-WA0003.jpg

Pysähdyin kuvaamaan Sipoonkorven halki virtaavaa Sipoonjoen sivujokea Byabäckeniä.

 

20210927_140854 (2).jpg

Tulentekopaikan puuvaja.