Tänään Yhdysvaltojen uutisten merkittävin aihe oli illalla pelattava Super Bowl eli amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelu. Televisiosta tuli pitkin päivää aiheeseen liittyvää ohjelmaa ja amerikkalaiset valmistautuivat katsomaan illan ottelua televisiosta hankkimalla ruokaa ja juomaa. Grillatut broilerinsiivet olivat ilmeisesti yksi tämän tapahtumaillan suosikkiruoista, ainakin mainosten perusteella.

Me kävimme iltapäivällä Lake Worth Playhouse -teatterissa katsomassa musikaalia South Pacific. Teatteri on mukavasti vain muutaman kilometrin päässä meiltä. Richard Rodgersin säveltämän ja Oscar Hammersteinin käsikirjoittaman musikaalin ensiesitys oli jo vuonna 1949 Broadwaylla. Musikaali saavutti heti menestyksen ja sillä oli silloin yhtäjaksoisesti 1925 esitystä ja se sai lukuisia palkintoja.

South Pacific -musikaali kertoo amerikkalaisesta sairaanhoitajasta Nelliestä, joka toisen maailmansodan aikaan sijoitetaan Eteläisen Tyynenmeren saarelle. Nellie rakastuu saarella asuvaan ranskalaiseen plantaasinomistajaan Emileen, jonka polynesialainen vaimo on kuollut. Emilellä on kaksi puoliksi polynesialaista lasta, joita Nellien on vaikea hyväksyä. Nellie kieltäytyy menemästä naimisiin Emilen kanssa ja kun Yhdysvaltain laivasto haluaa Emilen tiedustehtäviin  japanilaisia vastaan, Emile suostuu, koska on saanut rukkaset Nellieltä eikä hänellä mielestään ole enää mitään menetettävää. Emile katoaa tiedustelutehtävässä. Kun Nellie tutustuu Emilen lapsiin, hän kiintyy heihin ja lopussa myös Emilekin palaa kotiin. Tarinassa on myös muita ihmiskohtaloita, mutta Nellien ja Emilen tarina on siinä keskeinen.

Esitys oli muuten ihan kiinnostava, mutta siinä oli mukana näyttelijöitä, joiden englanninkieli oli sen verran epäselvää, että ihan kaikki, mitä puhuttiin, ei tullut ymmärretyksi. Näyttelijöistä osa oli todennäköisesti amatöörejä, joiden artikulointi ei ollut riittävän selvää. Tarinaa ja lauluja pystyi kyllä siitä huolimatta seuraamaan.

Iltakuudelta menimme naapuriimme Pamelan ja Larryn kotiin, jonne meidät oli kutsunut katsomaan Super Bowlia. Siinä olivat vastakkain pudotuspelien jälkeen kahden eri konferenssin voittajat Seattle Seahawks ja New England Patriots. Meitä oli Pamelan ja Larryn olohuoneessa kahdeksantoista ottelun seuraajaa ja kummallakin joukkueella oli kannattajansa. Peli oli erittäin jännittävä ja New England Patriots ratkaisi voiton itselleen aivan viimeisellä minuutilla. Ottelu kesti puoli seitsemästä kymmeneen eli kolme ja puoli tuntia, mutta yhtään ei tullut aika pitkäksi. Opin ottelua katsoessani myös amerikkalaisen jalkapallon sääntöjä niin paljon, että peliä oli kiva katsoa. Pamela oli tehnyt kolme kattilallista todella huippuhyvää chili con carnea, ja kaikki kattilat taisivat tyhjentyä. Antti aikoikin pyytää Pamelalta chili-con-carnen reseptin.