Mikael ja Joanie lähtevät huomenna Suomesta kotiinsa Sveitsiin, joten kutsuimme heidät tänään äidin, isän ja Martin luokse Paippisiin syömään ja teimme Mikaelin herkkuruokaa lihapullia. Joanie on ollut Suomessa jo kolme viikkoa, koska hän tuli Gymnaestrada-tiiminsä kanssa tänne jo heinäkuun kymmenentenä päivänä, ja Mikael tuli sitten muutamaa päivää myöhemmin. Gymnaestradan jälkeen he ovat olleet muun muassa mökkeilemässä Kangasniemellä. Sveitsissä on poikkeuksellisen kuuma kesä ja lämpötila on ollut pitkiä aikoja 35 asteessa ja sen ylikin. Sveitsiläiset eivät olekaan valittaneet meidän harvinaisen viileästä kesäsäästämme. Tänäänkin satoi lähes koko päivän.

Olemme perinteisesti vuosittain käyneet Antin kanssa yhdessä Urkuyö ja Aaria -kesäfestivaalin konsertissa Espoon kauniissa ja tunnelmallisessa tuomiokirkossa. Tänä vuonna olimme hankkineet liput ”Kesäyön enkeleitä ja vartijoita – Mari Palo ja Guardia Nueva” -konserttiin. Iltayhdeksältä alkoi kirkon pihapiirissä olevassa Pitäjäntuvassa taiteilijatapaaminen, jossa Urkuyö ja Aarian taiteellinen johtaja Hannu Norjanen jututti sopraano Mari Paloa ja tango-orkesteri Guardia Nueva -orkesterin johtajaa Raimo Vertaista.

Illan konsertissa Guardia Nueva ja Mari Palo esittivät hengellisiä sävelmiä ja tuttuja virsiä. Guardia Nueva soitti Astor Piazzollan Enkeli-sarjan ja Koraalin ja Mari Palo lauloi orkesterin säestyksellä muun muassa virret Jo joutui armas aika ja Jean Sibeliuksen Soi kunniaksi luojan sekä Taneli Kuusiston Suomalaisen rukouksen ja Astor Piazzollan Tanti anni priman (Ave Maria).

Konsertti oli hieno ja esiintyjät olivat huippuluokkaa. Tango-orkesteri Guardia Nuevassa soitti kuusitoista taitavaa muusikkoa ja Mari Palon ääni soi kauniisti keskiaikaisessa kivikirkossa. Erityisen hieno oli Piazzollan Tanti anni Prima. Olin hankkinut liput konserttiin jo helmikuussa ja meillä oli paikat eturivissä aivan orkesterin, orkesterinjohtajan ja solistin lähituntumassa, josta oli hyvä kuunnella ja katsella esiintyjiä.

Olemme nähneet ja kuulleet Tango-orkesteri Guardia Nuevaa ja sopraano Mari Paloa myös tangokonsertissa. Näissä hyvin erityyppisissä konseretissa he ovat osoittaneet olevansa erittäin monipuolisia muusikoita.