P1220405 (2).JPG

 

Yhtäkkiä säätila muuttui täysin. Lunta satoi jopa täällä eteläisessä Suomessa ja muutaman lähes helteisen päivän jälkeen muutos tuntui tosi suurelta. Lauantaina ajoimme Antin kanssa Keravalle katsomaan kirsikkapuiden kukintaa. Netistä löytyi kartta ja selostus kohteista, joissa kirsikkapuita voi ihailla. Räntää satoi ihan reippaasti, mutta kirsikkapuut olivat täydessä kukassa ja niitä piti kuvata, ensin Keravan kirkon läheisyydessä ja sitten vielä kirjaston luona. Kirjaston lähellä on myös presidentti J. K. Paasikiven muistomerkki. Paasikivi nimittäin osti vuonna 1917 Keravalta Jukola-nimisen kartanon, jota hän isännöi presidenttivuosiinsa asti.

 

P1220412.JPG

 

Keravalta suuntasimme Hindsbyhyn Sipoonkorpeen, jossa viime kesänä aloitti toimintansa Ravintola Tila. Nimi tulee siitä, että ravintola on maatilan yhteydessä ja että kesällä valmistuneen rakennuksen ravintolasali on korkea tila. Tilalla on lampaita ja kanoja ja vähän aikaa sitten siellä aloitti toimintansa myös oma juustola.

Söimme myöhäiseksi lounaaksi karitsankäristystä ja jälkiruoaksi Ahvenanmaan pannukakkua. Iltakuudelta alkoi Näyttämömusiikkia -konsertti, jossa sopraano Mari Palo ja pianisti Ilmari Räikkönen esittivät upeita ooppera-, operetti- ja musikaalisävelmiä. Konsertin loppuosassa kuultiin hieman kevyempääkin musiikkia; Rauno Lehtisen Toiset meistä ja Rauli Badding Somerjoen Valot. Ylimääräisenä kaksikko esitti Astor Piazzolan säveltämä argentiinalaisen tangon Maria de Buenos Aires.

Ravintola Tila on hieno lisä Sipoon ravintolatarjontaan ja erityisen hienoa on se, että siellä järjestetään konsertteja, joissa esiintyy korkeatasoisia taiteilijoita. Jorma Hynninen on esiintynyt Tilassa jo kaksi kertaa, harmi vain, että me emme silloin vielä tienneet tästä ravintolasta emmekä nähneet missään ilmoituksia konserteista. Tämänkin konsertin tiedot Antti löysi netistä aivan vahingossa. Hyvä että löysi; tämä kahden taitavan taiteilijan konsertti oli lämminhenkinen ja hauska.

Sunnuntaina kävin Jarkon kanssa isää katsomassa Nikkilän Terveyskeskuksessa. Isä oli aika väsynyt, oli ilmeisesti nukkunut yöllä huonosti. Kävimme terveyskeskusvierailun jälkeen Jarkon kanssa juomassa cappuccinot Ravintola Café Controlissa, minkä jälkeen jatkoin Nikkilästä Antin kanssa Järvenpäähän Ainolassa pidettävään runokonserttiin. Konsertin alkua odotellessamme joimme teetä ja söimme tiikerikakkua Ainolan kahvilassa Cafe Auliksessa.

 

20190505_144533.jpg

Ainola.

Konsertissa esiintyivät näyttelijä Seela Sella, sopraano Pia Freund ja pianisti Kristian Attila. Konsertin ensimmäisen puoliajan alussa Pia Freund ja Kristian Attila esittivät Sibeliuksen musiikkia ja Seela Sella luki otteita Aino Sibeliuksen kirjeistä Jean Sibeliukselle. Sen jälkeen Seela Sella luki otteita Juhani Koiviston kirjasta Tuijotin tulehen kauan - Toivo Kuulan lyhyt ja kiihkeä elämä ja Alma Kuulan kirjoittamia kirjeitä. Tämän osan musiikki oli Toivo Kuulan säveltämää. Väliajan jälkeen kuultiin muun muassa Katri Valan, L. Onervan ja Edith Södergranin runoja ja niihin tehtyjä sävellyksiä. Hienon ja koskettavan konsertin päätti Seela Sellan lausuma Aale Tynnin Kaarisilta-runo. Ylimääräisenä numerona kolmikko esitti laulun Vain pieni kansanlaulu.

Hienon ja koskettavan konsertin päätyttyä Seela Sella kertoi tunteneensa aivan erityisiä tuntemuksia, kun hän lukiessaan Ainon kirjeitä Sibeliukselle istui Ainolan tuolissa, jossa Aino Sibeliuskin aikanaan oli istunut. Hän oli hyvin iloinen saadessaan esiintyä näin merkittävässä taiteilijakodissa. Hän kertoi myös tunteneensa Sibeliusten tyttären näyttelijä Ruth Snellmanin, jonka lapsuudenkoti Ainola oli.

Konsertin päätyttyä menimme äidin ja Martin luokse Paippisiin, jossa olimme sopineet tapaavamme myös Jarnon ja Hennan. Iloksemme siellä olivat myös Sesse ja Daniela. Ja taas juotiin kahvia.