Eilen torstaina ajoimme Kuusamoon ja Rukalle. Rukan hiihtokeskus on muuttunut aivan täysin siitä, kun viimeksi olemme siellä käyneet. 2000-luvun aikana Rukalle on rakennettu alppikylän tyylinen hiihtokeskus, jossa on hotelleja, muita majoitusta tarjoavia yrityksiä, ravintoloita ja erilaisia liikkeitä. Tähän aikaan vuodesta siellä on hyvin hiljaista. Nytkään ei ollut kovin paljon väkeä paikalla. Marraskuussa elämä kuulemma taas vilkastuu ja jatkuu vilkkaana pitkälle kevääseen niin kauan kuin hiihtokausi jatkuu.

Kuusamossa söimme lounaan kiinalaisessa ravintolassa, joka näytti olevan erittäin suosittu lounaspaikka aivan Kuusamon keskustassa. Ruoka olikin hyvää ja laadukasta. Ostimme Kuusamosta myös pakasteena poronkäristystä ja perunamuusia, joista teimme herkullisen illallisen saunan jälkeen. Ennen saunaan menoa kävelin mökkijärvemme rannan tuntumassa kulkevaa polkua ja löysin aivan polun vierestä muutamia kauniita kantarelleja. Poimin ne mukaani ja laitoimme ne perjantaina aamiaismunakkaaseen.

Tänään perjantaina keitimme päivällä kahvia, laitoimme sen termospulloon ja otimme mukaamme myös ryynimakkarat ja ajoimme Aittojärven rannalle kymmenen kilometrin päähän kämpästämme. Teimme sinne tulentekopaikalle nuotion, jossa käristimme makkarat. Joimme kahvit ja istuimme ihaillen kaunista järvimaisemaa. Kaikkialla oli täysin hiljaista, ainoat äänet olivat tuulen vieno suhina ja nuotiotulen rätinä. Sää oli aurinkoinen ja lämpötila 14 astetta. Koko viikon ajan sää on ollut paljon ennustettua mukavampi; lähes sateeton ja lämpötilakin yhtä päivää lukuunottamatta selvästi yli kymmenen, enimmillään jopa 17, astetta.

Huomenna lauantaina lähdemme aamulla ajamaan kohti kotia. Viikko on hurahtanut nopeasti eikä alkeellisissa oloissa eläminen ole tuntunut yhtään hullummalta. Luontokeskuksen väki on ollut tosi ystävällistä ja palveluhenkistä. Tämä on ollut juuri niin mukava paikka kuin edellisilläkin kerroilla.