Viikot menevät niin nopeasti, etten välillä pysy ihan perässä päiväkirjakirjoitusteni kanssa. Viime viikolla muun muassa tapasin Leilan Söderkullan Kakkukartanossa, kävin konsertissa Villa Albertissa, katsoin Alfa-tv:n lähettämän konsertin ja otin ylimääräisen opasvuoron.

 

228132423_3808529989248854_222073261065076565_n.jpg

Leila otti sisäkuvan Kakkukartanosta.

Leilan kanssa juotiin kahvit ja syötiin maukkaat leivonnaiset Söderkullan Kakkukartanossa. Siellä oli valmisteilla sipoolaisen kuvataiteilija Tero Annanollin Puutarhan lumo -taidenäyttely, joka on avoinna syyskuun puoliväliin saakka.

 

20210731_092610 (2).jpg

Kultainen kesä -konsertti Villa Albertissa Porvoossa oli ihastuttava. Oli kiva kuunnella taitavien muusikoiden esittämänä elävää musiikkia, kun sitä viime aikoina ei ole juuri ollut mahdollisuutta kuulla. Väkeä oli kolmisenkymmentä, turvavälit olivat kunnossa ja yleisöllä oli maskit kasvoilla.

 

20210730_175127.jpg

Albert Edelfeltin ateljeemuseo, joka on samassa pihapiirissä, oli myös avoinna konserttivieraille ja minäkin kävin siellä ennen konsertin alkua.

 

20210730_190402 (2).jpg

Ehdin myös tutustua Villa Albertin Kultainen kesä -taidenäyttelyyn, jossa oli esillä Marita Liulian, Johanna Lumpeen ja Carolina von Schantzin maalauksia sekä Kaj Lindgårdin veistoksia. Marita Liulian "kultaiset" maalaukset heijastivat upeasti auringon kultaa.

Kyllä konsertti voi olla hieno ja vaikuttava myös televisiosta katsottuna, niin kuin oli Kauneimmat elokuva- ja musikaalisävelmät -konsertti, jossa esiintyivät Waltteri Torikka, Maria Ylipää ja Salmela Festival Orchestra. Konsertti oli tallennettu Taidekeskus Salmelan Puistonäyttämöllä ja se esitettiin Alfa-tv:ssä. Hienoa musiikkia tutuista elokuvista ja musikaaleista upeasti esitettynä. Konsertti oli varmaan livenä vielä paljon vaikuttavampi mutta tämäkin kokemus oli miellyttävä.

Verrattuna edelliseen tapahtumarikkaaseen opasvuoroon Sipoon Vanhassa kirkossa viime viikon lauantain vuoro oli paljon rauhallisempi, mutta sen verran kuitenkin oli kävijöitä, että ehdin syödä vain puolet evääksi ottamastani banaanista ja juoda puolet mehupullon sisällöstä. Kolmihenkinen ranskalaisryhmä oli kovin tyytyväinen, vaikka en pystynytkään kertomaan kirkosta heille ranskan kielellä, eihän vajavainen ranskan kielen taitoni riitä keskiaikaisesta harmaakivikirkosta kertomiseen. Onneksi he osasivat englantia ja kirkon ranskankielinen esittelylehtinen oli hyvänä apuna näille erittäin kiinnostuneille kirkossa vierailleille.