06-04-2013 10;12;39PM.JPG

P1170893 (5).JPG

 

Vanhempani Katri ja Eino ovat olleet naimisissa pian 70 vuotta. Heidän häitään vietettiin 14.8.1948 Katrin kotona Mäkelässä Ilmajoen Huissinkylässä. Vihkiminen tapahtui kotipihassa pihapihlajan alla. Äiti ja isä ovat kertoneet, että "vihkimisen suoritti pappi Toivo Mäenpää, joka sanoi vihkipuheessaan muun muassa, että siellä ylhäällä ne langat solmitaan ja että aika lujasti ne silloin solmittiin, kun ovat kestäneet näin kauan". Hääväkeä oli paikalla 134 todistamassa liiton solmimista. Häävieraille tarjottiin eteläpohjalaista pitoruokaa.

Juhlistimme tätä 70 vuoden takaista tapahtumaa viime perjantaina hieman etuajassa, jotta saimme kokoon meidät kaikki viisi Katrin ja Einon jälkeläistä. Tilaisuus järjestettiin kesämökillä, jonka olimme vuokranneet Kaijan kautta ja jossa olemme aikaisemminkin järjestäneet perheemme tapaamisia. Mökki on järven rannalla, se on iso, siinä on iso terassi ja keittiö on hyvin varustettu. Nyt tarjolla oli sveitsiläistä herkkua raclettea.

Tilaisuutemme aluksi dippailimme kesän tuoreita vihanneksia ja päruoaksi oli raclettea, jota sveitsiläinen perheenjäsenemme Fransu valmisti perinteisellä menetelmällä grillikatoksen tulisijan äärellä. Hän kuumensi raclettejuustokiekkoa ja vuoli sulanutta juustoa ruokailijoiden lautasille. Raclettejuusto on meidän perheemme juhlaherkku ja nytkin runsaan kahdenkymmenen hengen joukko söi sitä yli neljä kiloa. Juustoa syötiin keitettyjen perunoiden, maustekurkun ja hillosipulin kanssa ja sen päälle jauhettiin myllystä mustapippuria. Jälkiruoaksi oli kahvin kanssa kesän marjoilla koristeltuja marjatorttuja.

Sää oli ihanteellinen; oli lämmintä, mutta ei liian kuuma, ja järveltä puhalsi välillä kevyt tuulen henkäys. Hyttysiäkään ei näkynyt ja istuimmekin koko ajan ulkona. Tilaisuuden sankarit jaksoivat hyvin juhlia koko illan.