DSCN3230.JPG

Kukahan luuraa naamion takana?

DSCN3243.JPG

Tuleva pelastusmies?

DSCN3260 (2).JPG

Illan viimeisiä kävijöitä.

Liityimme viime viikolla Suomi Talon eli Amerikan Suomalaisen Turistiklubin jäseniksi ja tänään aamupäivällä Suomi Talolla pidettiin syyskauden ensimmäinen kuukausikokous. Paikalla oli yli 90 jäsentä ja käsiteltäviä asioita oli niin paljon, että kokous kesti kaksi tuntia. Tärkein käsiteltävä asia oli Suomi Talon edustajan valitseminen amerikansuomalaisen lepokodin eli The Village on High Ridgen johtoryhmään. Ehdokkaita oli kolme ja lippuäänestyksessä Eeva, jolla on vaikuttava määrä terveydenhoidon opintoja ja useista eri maista hankittua työkokemusta, sai valtaosan äänistä muut kaksi ehdokasta saivat yhteensä viisi ääntä. Varaedustajan vaali oli hieman tiukempi, mutta siinäkin tulos oli selvä.

Kesän aikana Suomi Taloa on kohennettu. Lahjoitusvaroilla on vaihdettu kaikki talon ikkunat ja asennettu tuolihissi yläkerran portaisiin. Myös muilta osin taloa ja sen parkkipaikkaa on ehostettu täällä Floridassa ympäri vuoden asuvien Suomi Talon jäsenten toimesta. Hissin asennuksen ansiosta kaikki halukkaat, myös huonojalkaiset, pääsevät nyt yläkertaan kirjastoon ja katsomaan Vapauden Hinta -museon uusittua näyttelyä.

Suomi Taloa vuokrataan ulkopuolisille keväällä ja kesällä, kun omaa toimintaa ei ole, mutta nyt kun lumilinnut ovat taas palanneet Floridaan, Suomi Talolla on hyvin vilkasta toimintaa; siellä on muun muassa kielikoulutusta, erilaisia jumppatunteja ja sen lisäksi lettuaamiaisia, myyjäisiä eri yhdistysten järjestämiä lounastilaisuuksia, tansseja ja karaokea. Joskus pidetään konsertteja ja esitetään näytelmiäkin. Näihin esiintyjät tulevat joko Suomesta tai Yhdysvalloista.

Pian aletaan tänne Floridaan suunnitella juhlaviikkoa vuodelle 2017, jolloin vietetään Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa. Suomen tasavallan presidenttikin on kutsuttu osallistumaan juhlaan, ja hän on suhtautunut kutsuun myönteisesti. Lähiaikoina ryhdytään etsimään sopivaa ajankohtaa tapahtumalle ja suunnittelemaan sen aikana järjestettäviä tilaisuuksia.

Illalla menimme Kaijalle ja Matille viettämään Halloween-iltaa kuten olemme tehneet jo aikaisempinakin vuosina. Hieman ennen iltaseitsemää koputtivat ensimmäiset naamiaisasuiset lapset oveen huudellen ”Trick or Treat”. Illan mittaan ovelle ilmestyi eri-ikäisiä huutelijoita erikokoisten pussien, tyynyliinojen ja korien kanssa. Parissa tunnissa olimme jakaneet useita kiloja karkkia ja nähneet erilaisia naamiaisasuja. Olimme myös nauttineet Kaijan ja Matin tarjoamista herkuista. Halloween-ilta on aina yksi meidän Floridan syksymme kohokohdista.