P1210805 (2).JPG

P1210812 (2).JPG

 

Olen jo muutaman viikon ajan hartaasti odottanut, että lumet sulaisivat, jotta pääsisin pihatöihin. Muutaman lumen alta paljastuneen maapalasen ja pihatien olen jo haravoinut. Myös talon itäpäädyn harjasin puhtaaksi meille asennettavaa ilmalämpöpumppua varten. Metsäkauriit ovat talven aikana myllänneet itäpäädyssä olevat mehitähti-istutukset ja niiden papanoita oli aikamoinen määrä istutusten lähistöllä. Metsäkauriiden järsimät tuijat näyttävät myös aika surullisilta, ne täytyy varmaankin uusia.

Tiistaina olin isän seurana Porvoon sairaalan silmätautien poliklinikalla ja samalla matkalla poikkesin katsomaan Koddervikenin lintutornille, joko siellä uiskentelee vesilintuja. Meri oli Koddervikenissä vielä jäässä, mutta joutsenia ja hanhia oli melko runsaasti jäällä, jossa ne odottivat jäiden sulamista. Tiistaina oli kylmä tuuli ja lintutornissa käsiä paleli, kun kuvasin lintuja.

Mustarastaat ovat löytäneet lintujen ruokintapaikalle, jossa niitä on enimmillään ollut samanaikaisesti kahdeksan. Myös peippojen määrä on vähitellen lisääntynyt. Muita ruokintapaikalla eniten käyviä lintuja ovat tiaiset (tali-, sini-, hömö-, kuusi- ja töyhtö-), punatulkut, puukiipijät, närhet ja keltasirkut. Punarintakin ilahdutti tänä keväänä ensimmäistä kertaa vierailullaan. Ajattelin osallistua Birdlife Suomen "Tunnista 100 lintulajia" -haasteeseen. Saa nyt sitten nähdä, montako ehdin tämän vuoden aikana tunnistaa.

Käytiin Antin kanssa syömässä Nikkilän intialaisessa ravintolassa Masala Indian Cuisinessa, minä söin mietoa "lammasta pinaatti-yrttikastikkeessa" ja Antti otti "naudanlihaa tulisessa vindaloo-kastikkeessa" ja tämänkin vielä erityistulisena. Minä maistoin ihan pienen palasen Antin annosta, ja se oli nimensä mukaisesti erityisen tulista. Minun annokseni oli minun suuhuni sopivan mieto. Naan-leipä oli myös maukasta.

Ruokailun jälkeen mentiin Nikkilän sairaalan alueella olevaan Artborg 35:een Elämälle! -Merikanto-konserttiin, jossa esiintyivät baritoni Kristian Lindroos ja pianisti Tuula Hällström. Väkeä oli paikalla vain runsaat parikymmentä, vaikka Nikkilän mielisairaalan entisestä pyykkituvasta kunnostettuun saliin olisi mahtunut hyvin satakin kuulijaa. Tunnin mittainen konsertti koostui viime vuonna 150-vuotisjuhlaansa viettäneen Oskar Merikannon (1868 - 1924) yksinlauluista ja pianoteoksista. Tutuimpia esitetyistä yksinlauluista olivat Annina (sanat Daniel Fallström), Soi vienosti murheeni soitto (sanat H. Ansa), Miksi laulan, Merellä ja Muistellessa (sanat J. H. Erkko) ja Elämälle (sanat E. Knabe). Konsertti oli hienosti rakennettu ja esiintyjät olivat hyviä. Vuoden 2016 Lappeenrannan laulukilpailujen voittaja baritoni Kristian Lindroos on laulaja jo kolmannessa sukupolvessa: hänen isoisänsä Peter oli tenori ja isänsä Petri oli basso. Tuula Hällström puolestaan on voittanut muun muassa Pieksämäellä vuonna 1999 järjestetyn Suomen ainoan lied-pianistikilpailun.

 

P1210896.JPG