Eden keinuu.jpg

Eden pihakeinussa.

Viime sunnuntaina seurasimme illalla television vaalitulosohjelmaa koko illan puoli kahdeksasta pitkälti yli puolen yön. Iltaan sisältyi puoluejohtajien ja ehdokkaiden osalta yllätyksiä, riemua ja pettymyksiä. Oma ehdokas tuli valituksi, mikä oli tietysti kiva juttu. Siinä ohjelmaa katsoessa valmistuivat yhdet kaksivuotiaan villasukatkin.

Vaalitulosten seuranta on melkein yhtä kiinnostavaa kuin urheilukisojen katsominen, tai ei nyt sentään ihan. Pian sitä sitten taas on katsottavaa, kun talviolympialaiset alkavat Pekingissä ensi viikon perjantaina. Täytyykin taas järjestää mitaliveikkaus Suomen mitalisaaliista kisoissa. Minä olen aina veikannut Suomelle enemmän mitaleja, kuin mitä sitten on saatu, mutta aion edelleenkin olla optimisti ja laskea mukaan kaikki vähänkin mahdolliset mitalitoivot.

Perjantaipäivän vietin Lauttasaaressa Edenin seurassa, kun Hennalla oli työkeikka. Jännitin vähän etukäteen, että kun Eden yleensä on päivittäin äitinsä kanssa, hän ei halua jäädä mummin seuraan, mutta kaikki meni mukavasti. Hennan lähtiessä Eden vilkutteli ja samoin, kun Jarno jonkin ajan kuluttua lähti töihin. Päivä oli hauska, puuhattiin kaikenlaista mukavaa. Käytiin ulkona kävelyllä ja Eden toivoi kovasti näkevänsä Jose-ystävänsäkin ulkona, mutta Josea ei näkynyt. Keinuttiin pihan keinussa ja roiskuteltiin vettä pihan pienissä vesilammikoissa. Sitten tuli yhtäkkiä väsy, joten mentiin sisälle ja pienen välipalan ja lyhyen äidin ikävöintihetken jälkeen Eden nukahti ja runsaan puolentoista tunnin kuluttua, kun hän heräsi, vauhti oli heti päällä.

Sää on viikon aikana ollut tosi vaihteleva. Viime maanantaiksi olin pyytänyt omakotitalkkarin lumitöihin, kun viimeisen lumisateen jälkeen lunta oli ajoreiteillä jonkin verran. Maanantaina oli taas lämpöasteita ja lumi oli vetistä ja raskasta, mutta onneksi sitä ei ollut suurta määrää, joten aikaa pihan siivoamiseen meni vajaa tunti. Välillä viikon aikana tiet ovat olleet järkyttävän liukkaita eikä postilaatikolle ole uskaltanut lähteä ilman nastakenkiä. Sitten tuli taas lunta ja tänään lauantaina odotellaan oikein kunnon talvimyrskyä ja lumisadetta. Päivällä kävin kaupassa "hyvän sään aikana". Nyt ollaan alkuillassa ja ulkona on pimeää, mutta jo jonkin aikaa on tuullut reippaasti ja lumisadekin on alkanut.