DSC05309.JPG

Näin kylmää täällä oli tänä aamuna.

Tänään oli poikkeuksellisen kylmä aamu. Lämpömittari näytti meidän parvekkeellamme kolmea plus-astetta. Samoihin aikoihin eli puolen päivän jälkeen Suomen aikaa  lämpöasteita oli, ainakin Paippisissa, hieman enemmän, kuulemma neljästä viiteen. Sisälämpötilakin oli meillä yön aikana laskenut seitsemääntoista asteeseen, kun lämmitys ei ollut päällä. Koskaan aikaisemmin meidän täällä ollessamme ei ole ollut lämmitystarvetta, mutta nyt se olisi ollut paikallaan. Tänä keväänä ei ole ilmastointiakaan tarvittu kuin ihan muutamana päivänä.

Palm Beach Postissa kerrottii vihannesten ja sitrushedelmien viljelijöiden eilisiltaisesta  valmistautumisesta tulevaan kylmään yöhön. Vihannesten viljely on erittäin tärkeä elinkeino Palm Beachin piirikunnan taloudelle. Yli kolmannes piirikunnan maa-alasta on maanviljelyskäytössä. Täällä viljellään muun muassa sokerimaissia, vihreitä papuja, sokeriruokoa, ja salaattivihanneksia, kuten rukolaa, pinaattia ja erilaisia salaatteja. Vihannesviljelmillä sadosta on korjattu niin paljon kuin mahdollista ja loppuja on suojattu tuulelta ja kylmältä muoviharsoilla. Joillain viljelmillä ja taimitarhoilla on käytetty myös sadetusta ja viljelysmailla olevien kanavien vesitasoja on nostettu. Viime yöksi odotettiin tuulta, mutta paikoin pidettiin helikoptereita valmiudessa siltä varalta, että tuuli tyyntyy, jolloin lämpötilakin yleensä laskee. Tällöin helikoptereitä olisi lennätetty viljelysten yläpuolella, jolloin ne olisivat painaneet lämmintä ilmaa alas pelloille.

Palm Beachin eläintarhan 800 eläimestä suuri osa siirrettiin torstai-iltana suojaan kylmältä lämpölampuilla varustettuihin sisätiloihin. Palm Beachin eläintarhan eläimet rakastavat lämpöä, totesi eläintarhan tiedottaja Palm Beach Postissa.

Eräs mies tuli Floridaan lomalle Bostonista, jossa on lunta 96 tuumaa eli lähes 2,5 metriä. Eilen iltapäivällä hän kävi uimassa Palm Beachin rannassa. Hän totesi veden olleen hieman kylmää, mutta hän oli erittäin onnellinen, kun oli päässyt vaihtamaan Bostonin lumivallit Etelä-Floridan hiekkarantoihin. Siksi hän suunnitteli menevänsä uudelleen perjantaina uimaan. Hän sanoi, että tuhannet bostonilaiset kadehtivat häntä juuri nyt, joten hän haluaa tehdä sen heidän puolestaan; mennä uimaan, vaikka vähän paleleekin.

Palm Beach Postissa oli tänään mielipidekirjoitus, jossa eräs opettaja Jacksonvillesta kirjoitti, että Floridan entinen kuvernööri Jeb Bush on palannut Floridaan hankkiakseen rahoitusta mahdolliseen tulevaan presidentinvaalikampanjaansa ja mainostaakseen koulutukseen liittyviä aikaansaannoksiaan. Opettaja totesi, että rehellisesti täytyy sanoa, että Jeb Bushin aikaansaannokset ovat erittäin vähäiset ja vaatimattomat. Hän myös moitti Jeb Bushin kuvernööriaikana käyttöön otettuja koulujen, opettajien ja opiskelijoiden luokitusmenetelmiä, jotka kyseisen opettajan mielestä ovat vieneet opettajilta ja opiskelijoita työnilon ja niitä vastustetaankin kiivaasti. Opettajan mielestä Jeb Bush ottaa kunnian itselleen asioista, jotka aikaansaatiin aivan ilman hänen myötävaikutustaan. Hänen mielestään Floridan kouluissa asiat ovat parantuneet, mutta ne ovat parantuneet Jeb Bushista huolimatta, eivät hänen ansiostaan.

Ajoimme Boynton Beachiin ostoksille. Antti kävi ostamassa tietokoneeseen 15 dollarin hintaiset kovaääniset, kun ei muuten oikein kuultu hiihtokisaselostuksia ja lisäksi hän kävi Total Winessa ostamassa viiniä, kun sanomalehdessä olleella alennuslipukkeella sai 15 dollarin alennuksen sadan dollarin ostoksesta. Minä kävin sillä aikaa Macy’silla ja ostin itselleni neulepaidan ja nilkkasukkia, jotka molemmat ovat tarpeellisia näillä keleillä, yleensä niillä on täällä aika vähän käyttöä.

Illalla katsottiin Tvkaistalta Puoli seitsemän -ohjelma, jossa kerrottiin Jean Sibeliuksen pöydässä -kirjasta, jonka ovat kirjoittaneet Risto Lehmusoksa ja Ritva Lehmusoksa. Minä tilasin kyseisen kirjan postitse muutama päivä sitten Suomen kotiin ja se on kuulemma jo saapunutkin sinne.