Lux%20Aurea%20-kuoro.jpg

 

Taas kerran päätin lähteä konserttiin ihan viime hetkellä, kun sunnuntai-iltana Lux Aurea -naiskuoro piti ensikonserttinsa Sipoon kirkossa.

Kuoroon haettiin sitä perustettaessa laulajia, joilla oli jo ennestään kuorolaulukokemusta ja se perustettiin tämän vuoden helmikuussa. Kuoron johtajana toimii Martin Segerstråle, joka on työskennellyt kapellimestarina ja pianistina sekä kuoronjohtajana useissa kuoroissa.

Kuoro on kaksikielinen (suomi ja ruotsi) ja siinä laulaa kaksikymmentäkolme laulajaa. Kuoro toimii Sipoon kansalaisopiston yhteydessä ja sen ohjelmisto koostuu vaativasta ja vaihtelevasta taidemusiikista. Ensikonsertinkin ohjelmisto sisälsi kuoronjohtajan mukaan "vähän sitä ja tätä, kuten kuorojen ensikonsertit yleensäkin sisältävät".

Konsertin aluksi kuultiin Martin Segerstrålen säveltämä Ave maris stella ja viimeisenä lauluna Heikki Klemetin säveltämä Ave maris stella. Kuultiin myös muun muassa Eino Leinon ja Edith Södergranin sekä Erik Blombergin runoihin sävelletyt laulut ja Jean Sibeliuksen naiskuorolle ja orkesterille säveltämä Impromptu op. 19, sanat Viktor Rydberg. Kuoroa lauloi pääosin ilman säestystä, mutta joissakin lauluissa säestäjänä toimi pianisti Folke Gräsbeck.

Runsaan tunnin mittainen konsertti oli upeaa kuultavaa, kuorosta on lyhyessä ajassa kehittynyt hienosti yhteen laulava, taitava kokoonpano. Konsertin päätteeksi yleistö antoi kuorolle hyvin ansaitut suosionosoitukset seisten. Onpa hienoa, että meillä on Sipoossa näin taitava naiskuoro.