20171212_204558.jpg

 

Tiistaina oli erittäin huono ajokeli. Vetistä lunta satoi toistakymmentä senttiä ja pienet ajotiet olivat huonossa kunnossa, ihan kuin olisi pyykkilaudalla ajanut. Illalla tein lumitöitä pihalla. Lumi oli tosi raskasta, ja kun lumisade muuttui vesisateeksi, lumet rupesivat putoamaan puista. Muutamista pihan männyistä katkesi isoja oksia, kun ne eivät kestäneet lumen painoa. Aivan minun autoni peräpäähänkin putosi iso männynoksa, joka ei kuitenkaan onneksi osunut autoon. Illalla sähkötkin menivät yli tunniksi. Onneksi retkivalaisin oli ladattu ja onneksi meillä oli illalliseksi tartarpihvit, joiden valmistukseen ei sähköä tarvittu. Retkivalaisimen valossa oli mukavan tunnelmallista syödä.

Keskiviikkona innostuin leipomaan. Ensin ajattelin tehdä hedelmä- ja taatelikakun, joita sitten teinkin kaksi kappaletta molempia, toiset niistä menisivät Paippisiin. Sitten leivoin myös sahramipullia, marjapiirakoita ja rahkapiirakkaa. Ruisleivän juurikin oli ollut jo pari päivää hapantumassa, joten alustin sen taikinan ja leivoin ruispatukoita. Siinähän se päivä pääosin hurahtikin.

Torstaina olin toiseksi viimeisessä Personal Trainer -tapaamisessa kuntosalilla Porvoossa, viimeinen eli kahdestoista tapaaminen on tammikuun alussa. Tiina on ollut erittäin innostava ja kannustava ohjaaja, jolla on vankka koulutus ja siksi runsaasti tietoa ravintoon, liikuntaan ja monipuoliseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Illaksi olimme hankkineet liput Helsingin Sanomien lukijoiden "kaksi yhden hinnalla" -tarjouksesta Kansallisteatteriin Jukka Puotila Show'hun. Esitys kesti 2 x 45 minuuttia, välissä oli viidentoista minuutin väliaika. Jukka Puotila jutteli ajankohtaisista asioista ja samalla imitoi suurta joukkoa tunnettuja suomalaisia. Esitys oli hauska ja viihdyttävä ja pitkästä aikaa sai taas nauraa niin, että vatsaan koski. Siihen, että vatsalihaksiin koski, saattoi osittain vaikuttaa myös aamupäivän tehokas kuntosalitreenikin.

Perjantaina Martti tuli asentamaan vaatekaappeihimme vetokoreja. Nyt kaappien järjestyksenpito helpottuu, kun korikaappien yläosassa olleet hyllyt on vaihdettu vetokoreihin. Iltapäivällä menin Porvooseen tapaamaan Rianaa, jonka kanssa suunnittelimme sunnuntaista joulukonserttia ja Riana soitti konsertin kappaleet läpi.