Tänään oli taas mukava aurinkoinen ja lämmin päivä. Haikarakameran kuvassa näytti aamupäivällä siltä, että haikaranpoikaset vihdoin alkaisivat suunnitella lentoon lähtöä. Ne tekivät siipien räpyttelyharjoituksia pitkin aamupäivää ja vielä iltapäivälläkin, ja välillä ne nousivat räpytellessään selvästi irti pesän pinnasta. Tämän päivän aikana ei kuitenkaan tapahtunut sen suurempaa edistystä.

Päivällä lähdimme Ritvan ja Penan kanssa junamatkalle. Nousimme junaan Helsingin päärautatieasemalta ja palasimme sinne takaisin noin tunnin kuluttua. Ensin juna ajoi Suomen päärataa pitkin Hiekkaharjuun, josta se jatkoi 18 kilometrin mittaista kehärataa pitkin ja yhtyi Vantaankosken rataan. Kehäradasta kahdeksan kilometriä kulkee tunnelissa. Rata kulkee Helsinki-Vantaan lentoaseman alitse ja Lentoaseman ja Aviapoliksen asemat ovat tunneliosuudella. Mitään erityisen kauniita maisemia radan varrella ei näkynyt, mutta oli kiinnostavaa nähdä tämä uusi rataosuus. Junia lähtee Helsingin Rautatieasemalta kymmenen minuutin välein, ja ne ovat tyylikkäitä kaupunkijunia.

Junamatkan jälkeen jatkoimme päivän viettoa Ritvan ja Penan parvekkeella, jossa joimme kahvit ja katselimme Herttoniemenrannan vilkasta kesäelämää. Veneitä oli liikkeellä tosi paljon ja näimmepä vaikuttavan neljän lentokoneen muodostelman ohilennonkin.

Illalla katsoimme televisiosta Tanskan hallituspolitiikkaa kuvaavaa Vallan linnake -televisiosarjaa, joka on osoittautunut erittäin kiinnostavaksi. Sarjasta on tehty jo kolme tuotantokautta, mutta me katsomme vasta ensimmäistä, joka esitetään uusintana, kun emme ole sarjaa aiemmin katsoneet.

Tänään olisi pitänyt palauttaa meidän kameraryhmämme tämänkertainen kilpailukuva, mutta kun aiheena oli "kaikkien aikojen paras ottamani kuva", en osannut valita kuvaa kisaan. Tuntui siltä, että kuvan olisi pitänyt olla kaikin puolin erinomainen, ja kun en ole erityisen harjaantunut kuvaaja, sellaisia kuvia ei arkistoistani taida löytyä.