DSC00649.JPG

Koska olemme Antin kanssa Söderkullan kirjaston suurasiakkaita, saimme kirjastolta nettiosoitteen, jossa on näkyvissä kaikkien Suomen kirjankustantamojen ensi kevään uutuuskirjatarjonta. Nyt voimme siis vaikuttaa siihen, mitä kirjoja kirjasto ottaa valikoimaansa näiltä listoilta. Kävin jo vilkaisemassa listoja, mutta kustantamoja ja kirjoja on sen verran paljon, että siihen pitää paneutua perusteellisesti. Kiinnostavaa luettavaa näytti kuitenkin olevan runsaasti tulossa.

Nyt kun olen innostunut kuvakirjojen tekemisestä, aikaa lukemiseen jää paljon aikaisempaa vähemmän, joten täytyy tarkasti valikoida ne kirjat, jotka ehdottomasti haluan lukea. Olen opetellut jättämään kesken sellaiset kirjat, jotka eivät innosta lukemiseen ja myös lukemaan joitain kirjoja vain sieltä täältä niin, että tarinan juonen käänteet tulevat tutuiksi. Kuvakirjojen tekeminen kuuluu valokuvien järjestämisprojektiini ja siksi käytän siihen nyt runsaasti aikaa. Olen huomannut, että digikuvat, joka on tallennettu tietokoneelle tai erilliseen muistiin, jäävät helposti unohduksiin, mutta eri aiheista tehtyjä kuvakirjoja on katseltu runsaastikin.

Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäivä lähestyy ja juhlatilaisuudet sen kun lisääntyvät, vaikka niitä on ollut pitkin vuottakin runsaasti. Tänään vietimme illan Suuri Sibelius-juhlagaala – Kaikuja Ainolasta -tapahtumassa Järvenpää-talon Sibelius-salissa. Tilaisuuden juontajana toimi museonjohtaja ja Ainola-säätiön asiamies Hilkka Helminen. Ohjelmassa oli Sibeliuksen  musiikkia, jota esittivät Lohjan kaupunginorkesteri kapellimestarina Esa Heikkilä, mezzosopraano Lilli Paasikivi ja tenori Hannu Jurmu, pianisti Mikko Haapaniemi sekä Finlandia-laulajat, joka on Järvenpään, Tuusulan ja Keravan Mieslaulajista sekä porvoolaisesta Runebergskören BSB -mieskuorosta  koostuva noin sadan miehen kuoro. Kaikkiaan konsertissa oli 150 esiintyjää Sibeliuksen 150-vuotisjuhlan kunniaksi.

Kaikuja Ainolasta -juhlagaalan ohjelmistossa oli Sibeliuksen Karelia-sarjasta kolme osaa, Valse triste, Valse lyrique, yksinlauluja ja mieskuorolauluja. Konsertin päätteeksi laulettiin yhteislauluna Sibeliuksen säveltämä ja Kaarlo Terhin sanoittama Uusmaalaisten laulu. Konsertti oli loppuunmyyty, jopa niin loppuunmyyty, että 562-paikkaiseen Sibelius-saliin oli myyty numeroimattomia lippuja paljon yli sen, mitä sinne mahtui. Saliin jouduttiinkin tuomaan runsaasti lisätuoleja. Tilaisuus oli hieno ja juhlava.