Fransu raclaa.jpg

Fransu sulattaa raclette-juustoa torstaina.

Eilen perjantaina aamulla satoi kaatamalla, joten istuin tietokoneen ääreen ja monta tuntia tein kuvakirjaa. Edistyy, mutta aikaa siihen menee. Illalla katsoimme televisiosta Gymnaestradan huippunäytöksen FIG-gaalan, johon osallistujamaat olivat saaneet ehdottaa esityksiä. Viidestäkymmenestä ehdotuksesta oli gaalaan valittu kaksikymmentä kahdeksastatoista maasta. Gaalan teemoina olivat rakkaus, ilo ja elämä. Esitykset aloitti sveitsiläinen Team Vaud, jonka esityksessä ”The Beginning” oli sekä rytmistä voimistelua että trampoliinivoimistelua. Joaniekin oli mukana rytmisen voimistelun ryhmässä. Esityksen musiikkina oli muun muassa suomalainen Ievan polkka. FIG-gaalanäytöksiä oli kaikkiaan kolme, koska ne olivat niin suosittuja, kaksi perjantaina ja yksi lisäesitys lauantaina aamupäivällä. Gymnaestrada on onnistunut kaikin puolin erinomaisesti. Sekä esiintyjät että katsojat ja järjestävät ovat olleet tyytyväisiä. Meidän paikan päällä ja televisiosta näkemämme esitykset ovat ollet hienoja ja erittäin monipuolisia sekä teknisesti ja taiteellisesti huippuluokkaa.

Lauantaina Antti oli sopinut aamupäiväksi tapaamisen Reiman kanssa Hyvinkäällä Suomen Rautatiemuseolla, jossa emme ole aikaisemmin käyneet. Katseltiin vanhoja vetureita ja junanvaunuja ja matkustettiin Leena-veturin kuljettaman vanhan junanvaunun puupenkeillä istuen. Leena-veturi on Suomen vanhin toimintakuntoinen höyryveturi, se on valmistettu Saksassa vuonna 1910.

PICT0056a.jpg

Leena-veturi.

WP_20150718_009.jpg

"Lättähattu", jolla kuljin kauan sitten vajaan vuoden ajan Järvenpäästä Hyvinkäälle.

Menimme lounaalle Kauppakeskus Willaan aasialaista makumaailmaa edustavaan Royal Mekong -ravintolaan. Ruoka oli hyvää, vaikka miehet hieman kritisoivat sitä, ettei se ollut tarpeeksi tulista. Kauppakeskus Willa on Hyvinkään entisen villatehtaan punatiilisten tehdasrakennusten vieressä ja ajattelimme mennä Antin kanssa katsomaan villatehtaan museota. Se on kuitenkin suljettu viikonloppuisin. Hyvinkään kirkkoa oli myös aikomus käydä katsomassa. Sinnekään emme päässeet eteistiloja pidemmälle, koska siellä oli juuri silloin alkamassa vihkitoimitus.

PICT0080.JPG

Hyvinkään kirkon on suunnitellut Aarno Ruusuvuori ja se on vihitty käyttöön vuonna 1961.

Hyvinkäältä ajoimme kotiin Paippisten kautta, josta hain torstaina Onkimaalle unohtamani kameran. Illalla söimme kesän ensimmäiset kantarellit. Virolaiset kantarellit olivat pääosin aika pieniä mutta erittäin maukkaita. Kotimaisia ei vielä ollut S-marketin torimyynnissä Söderkullassa. Katsottiin televisiosta romanttinen komedia Sinulle on postia, jonka pääosissa olivat Meg Ryan ja Tom Hanks. Elokuva on kyllä nähty aikaisemmin, mutta kyllä se meni vielä uudelleenkin.